Tema predstave je razvod
34

Anđelka Stević Žugić u BKC-u izvela monodramu "Šta me opet snađe"

N. C.
Foto: I. L./Klix.ba
(Foto: I. L./Klix.ba)
"Šta me opet snađe" nova je monodrama srbijanske glumice Anđelke Stević Žugić o vječno aktualnoj temi razvoda, koju je izvela u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu.
U ispunjenoj dvorani BKC-a, glumica je izvela novu monodramu te oduševila sarajevsku publiku.

Glavna junakinja predstave je Jovanka Joka Jakovljević u svojim je kasnim 30-ima i kreće u nezaustavljivu vožnju kroz svoj emocionalni haos u koji je upala nakon razvoda.

Brak joj se završio kao loš film, iako je očekivala romantičnu komediju, a život odjednom pretvorio u ring. Konkurencija je oštra, okolina surova, ali i Joka neustrašiva u svakoj svojoj suludoj odluci i tragikomičnoj situaciji.

Tema prestave je razvod, ali je izabrana nevezano za Anđelkin razvod, a glumica je kazala šta ona misli o ovoj temi.

"Razvod je nova faza jednog odnosa. Taj odnos je bio ljubav toga više nema, kroz razvod sada idemo u nešto novo - u neku novu formu našeg odnosa. Kad nema djece u braku to je onda raskid i to se onda ne smatra nekom situacijom. Međutim, kada su tu i djeca, onda oni dolaze u prvi plan. To je prirodno i to treba da bude tako, a onda zahtijevamo da nam se odnos preformuliše, da dobije neko novo agregatno stanje, da naučimo šta smo sada jedno drugome u tom novom odnosu i da dalje nastavimo tako", kazala je glumica nedavno u Klix Studiju.