Kultura
353

Amra Bakšić Čamo: Clive Owen je oduševljen našim glumcima, Meryl Streep želi glumiti u Danisovom filmu

Klix.ba
Amra Bakšić Čamo
Amra Bakšić Čamo
Producentica filma "Smrt u Sarajevu" Amra Bakšić Čamo nakon sinoćnje dodjele nagrada na Berlinaleu kratko je za Klix.ba prokomentarisala novi uspjeh Danisa Tanovića i bh. ekipe i prenijela atmosferu iz Berlina.

Na ovogodišnjem Berinaleu, čijim je žirijem predsjedavala slavna američka glumica Meryl Streep, film Danisa Tanovića "Smrt u Sarajevu" osvojio je Srebrnog medvjeda. Nakon dodjele sinoćnjih nagrada Streep je pohvalila Danisa.

Kako je za Klix.ba kazala Amra Bakšić Čamo, slavna glumica se nakon dodjele nagrada obratila Tanoviću i upitala ga može li glumiti u njegovom sljedećem filmu.

Osim Streep, legendarni britanski glumac Clive Owen, koji je također član žirija ovogodišnjeg Berlinalea, posebno je oduševljen Danisovim filmom i našim glumcima. Prema riječima Bakšić Čamo, Owen je rekao "Kakva čast! Kakav ansabl! Zbog toga gledamo filmove."

Na kraju razgovora za Klix.ba Amra je rekla da će bilo kakve daljnje planove praviti od ponedjeljka.

"Mi smo sad jednostavno sretni, a planove pravimo od ponedjeljka", kazala je Amra za Klix.ba.

Podsjećamo, nakon što je na 66. izdanju festivala Berlinale dobio nagradu FIPRESCI koju dodjeljuju filmski kritičari, film "Smrt u Sarajevu" bh. režisera Danisa Tanovića sinoć je u Berlinu osvojio Srebrnog medvjeda - specijalnu nagradu žirija.

Za Zlatne i Srebrne medvjede 66. Berlinala takmičilo se 18 filmova, a Festival je ove godine okupio više od 20.000 filmskih profesionalaca iz 128 zemalja svijeta.