|

Amira Medunjanin u Tuzli, Zenici i Sarajevu

Amira Medunjanin u Tuzli, Zenici i Sarajevu
0
S
Sarajevo-x.com
19.11.2009. u 13:25
3
komentara
0

dijeljenja
Amira Medunjanin u Tuzli, Zenici i Sarajevu
Početkom decembra agencija Gramofon priprema istinsku muzičku poslasticu za sve ljubitelje glasa Amire Medunjanin koja će u duetu sa pijanistom Bojanom Zulfikarpašićem održati tri koncerta u Tuzli, Zenici i Sarajevu.
Ovaj duet premijerno je predstavljen u aprilu u Sarajevu na koncertu u okviru muzičkog događaja Xenophonia, u organizaciji Jazz Festa. Amira Medunjanin i Bojan Zulfikarpašić izveli su repertoar koji je osim sevdalinki uključivao i izbor makedonskih tradicionalnih pjesama, a njihove interpretacije izazvale su oduševljenje i publike i kritike.

U okviru svoje decembarske bosanskohercegovačke mini turneje, Amira Medunjanin i Bojan Zulfikarpašić će održati premijerne nastupe u Tuzli i Zenic.

Trećeg decembra nastupit će u tuzlanskom Bosanskom kulturnom centru u okviru Dana BKC-a u Tuzli 2009., dok će dan kasnije, 4. decembra, u nastupu ovih vrhunskih umjetnika uživati i zenička publika u Bosanskom narodnom pozorištu. Petog decembra mini turneja završava u Sarajevu nastupom u Bosanskom kulturnom centru.

Ulaznice za koncerte su 15 KM, a svi koncerti počinju u 20.00 sati.
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...