{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Amir Brka predsjednik Društva pisaca u BiH

F
24.4.2010. u 16:37
0
0
Amir Brka predsjednik Društva pisaca u BiH
0
Amir Brka predsjednik Društva pisaca u BiH
Na skupštini Društva pisaca u Bosni i Hercegovini većinom glasova za predsjednika ove asocijacije u subotu je izabran njezin dosadašnji potpredsjednik Amir Brka, kome je protivkandidat bio Senadin Musabegović.
Brka je po proglašenju istakao da treba sačuvati ono što je dobro u radu Društva.

Skupština je izabrala i članove Upravnog odbora u koji su ušli: Kristina Mrđa, Marina Trumić, Fadila Nura Haver, Ibrahim Kajan, Miro Petrović, Josip Muselimović, Mile Stojić, Dragan Janjić, te članove Nadzornog odbora.

VIšesatna skupština Društva pisaca u BiH protekla je u razgovoru oko reorganizacije Društva, što bi podrazmjevalo njegov efikasniji rad ubuduće. Ovom prilikom zaključeno je da se kompletno članstvo treba uključiti u raspravu o reorganizaciji sa svojim idejama i prijedlozima.

Kad je riječ o radu Društva pisaca u budućem periodu, potrebne su izmjene Statuta, rečeno je tokom skupštine.
Ovom prilikom potencirana je i moralna i etička odgovornost članova Društva pisaca u BiH prema tekućim problemima, kao i činjenica da mlade autore ne zanima rad Društva, koje je nekako dosadno, učahureno.

Također je problematizirana i činjenica da mnogi članovi ne dolaze na skupštine Društva pisaca.

Primjera radi, na današnjoj skupštini bilo je prisutno 39 članova, a Društvo broji 163 pisca. Tako da i s obzirom da dio članova živi van granica BiH, ovakav odziv je ipak pokazatelj slabog interesa članova za rad ove asocijacije.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: