{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Amir Brka predsjednik Društva pisaca u BiH

F
24.4.2010. u 16:37
0
0
Amir Brka predsjednik Društva pisaca u BiH
0
Amir Brka predsjednik Društva pisaca u BiH
Na skupštini Društva pisaca u Bosni i Hercegovini većinom glasova za predsjednika ove asocijacije u subotu je izabran njezin dosadašnji potpredsjednik Amir Brka, kome je protivkandidat bio Senadin Musabegović.
Brka je po proglašenju istakao da treba sačuvati ono što je dobro u radu Društva.

Skupština je izabrala i članove Upravnog odbora u koji su ušli: Kristina Mrđa, Marina Trumić, Fadila Nura Haver, Ibrahim Kajan, Miro Petrović, Josip Muselimović, Mile Stojić, Dragan Janjić, te članove Nadzornog odbora.

VIšesatna skupština Društva pisaca u BiH protekla je u razgovoru oko reorganizacije Društva, što bi podrazmjevalo njegov efikasniji rad ubuduće. Ovom prilikom zaključeno je da se kompletno članstvo treba uključiti u raspravu o reorganizaciji sa svojim idejama i prijedlozima.

Kad je riječ o radu Društva pisaca u budućem periodu, potrebne su izmjene Statuta, rečeno je tokom skupštine.
Ovom prilikom potencirana je i moralna i etička odgovornost članova Društva pisaca u BiH prema tekućim problemima, kao i činjenica da mlade autore ne zanima rad Društva, koje je nekako dosadno, učahureno.

Također je problematizirana i činjenica da mnogi članovi ne dolaze na skupštine Društva pisaca.

Primjera radi, na današnjoj skupštini bilo je prisutno 39 članova, a Društvo broji 163 pisca. Tako da i s obzirom da dio članova živi van granica BiH, ovakav odziv je ipak pokazatelj slabog interesa članova za rad ove asocijacije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: