{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Amila Terzimehić oduševila kritičare kao ruska špijunka u filmu sa Pierceom Brosnanom

30.8.2014. u 11:46
710
80
Amila Terzimehić oduševila kritičare kao ruska špijunka u filmu sa Pierceom Brosnanom
710
Bh. glumica Amila Terzimehić našla se u sporednoj ulozi u filmu "November Man" zajedno sa Pierceom Brosnanom koji je svoju premijeru imao 13. augusta u Los Angelesu.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Film "November Man" (2014.) donosi priču o bivšem agentu CIA-e (Pierce Brosnan) koji ide na misiju u Rusiju, gdje mu se suprotstavlja njegov bivši učenik. U filmu su, pored Brosnana, Olge Kurylenko i Lukea Braceya, posredstvom prve sarajevske casting i talent agencije, Zona uloge ostvarile i bh. glumice Amila Terzimehić i Mediha Musliović, te glumac Dragan Marinković Maca. Pored njih, u filmu se pojavljuje i srbijanski glumac Lazar Ristovski.

Amila Terzimehić u filmu "November Man" igra Alexu, rusku špijunku, a za film i njenu ulogu stižu i prve kritike.

Tako Losangelesregister piše kako je Amila Terzimehić bila državna šampionka u ritmičkoj gimnastici, što je čini idealnom za ulogu ruske špijunke Alexe.

"Ona izgleda zastrašujuće čak i kad samo stoji, a mogla bi vas ubiti svojom pletenicom", navodi se u jednoj kritici.

Tallahassee piše kako je lik talentirane ruske ubice Alexe, koji igra Amila Terzimehić, možda najintrigantiji od svih.

"Ne vidite mnogo ženskih ubica u svijetu špijuna, a Alexa je nevjerovatna. Ona ima upečatljiv profil koji izgleda poput isklesanog kamena rimskih vladara, ali je gipka poput gimnastičarke, što i jeste. Vješta je, kako sa pištoljem, tako i sa nožem. Kad god se pojavi na ekranu, osjećate tu energiju i opasnost. Trebala bi imati svoj vlastiti film. Možda 'Savitljivi ubica'?"

Jedna kritika na Geekwithmag kaže kako bi Amilu bilo dobro vidjeti u više akcijskih scena, te da njena pojava na ekranu "uzrokuje trnce uz kičmu."

Amila Terzimehić je film snimala prošle godine u Beogradu, a kaže kako su je premijera i pozitivne kritike podsjetile na to koliko je poželjela ekipu s kojom je radila.

"Žao mi je što nisam bila na premijeri filma, ali se ovih dana nadamo europskoj, tako da jedva čekam da ih ponovo vidim", kaže Terzimehić u razgovoru za Klix.ba, te dodaje koja još uvijek nije pogledala film, ali je sretna zbog pozitivnih kritika i načina na koji je primljen među publikom.

"Mnogo sam naučila od glumaca sa kojima sam radila. To su profesionalci koji svaki dan svoj posao rade sa osmijehom na licu, igraju se, plešu i jako su opušteni, bez obzira na to što je film produkcijski jako zahtjevan", pojašnjava Terzimehić.

Dodaje kako bi ovo mogla biti odlična prilika za buduću saradnju i neke nove projekte.

"Naravno, sve zavisi od toga kakvu sam ulogu napravila i kako sam obavila svoj zadatak. Raduje me to što su kritike jako dobre, pozitivno sam iznenađena, a nadam se da bi ovo mogla biti prilika koja će mi otvoriti vrata za neke nove projekte", ističe mlada glumica.

Dodaje kako je film za nju ogroman izazov, budući da tu nema previše iskustva, ali bi svakako voljela da se i dalje okuša u svijetu filma. Ipak, ističe kako je pozorište njena kuća i kako tu najviše uživa.

"Ja najviše uživam u pozorištu, budući da tu imam najveću slobodu. U SARTR-u sam najsretnija", kaže Amila koja trenutno radi na novom Mess Dance Company projektu nastalom u koprodukciji sa Sarajevskim ratnim teatrom SARTR.

U pitanju je njen solo projekat, predstava savremenog koncepta i autobiografskog sadržaja sa elementima performansa i predstave fizičkog teatra, a bavi se ženskim tijelom, ili preciznije tijelom kao objektom. Premijera bi trebala biti u oktobru i biti dio Teatarskog opservatorija SARTR-a.

MESS Dance Company je projekat Internacionalnog teatarskog festivala MESS osnovan u februaru prošle godine koji za cilj ima oživljavanje scene savremenog plesa u Bosni i Hercegovini, a učesnici su imali priliku na radionicama surađivati sa priznatim svjetskim koreografima, kao što su: Iztok Kovač, Anna Retti, Mark Boldin, Matija Ferlin, Željko Božić...

"Ekipa sa kojom radim je vrhunska, a jako sam uzbuđena zbog premijere budući da se radi o projektu koji je veliki izazov za mene", kaže Terzimehić, koja nakon toga počinje raditi na novoj predstavi, tako da je zauzeta sve do novembra.

Amilu Terzimehić pamtimo i po odličnoj ulozi koju je ostvarila sa kolegicom Enom Kurtalić u plesnoj predstavi "Odette i Odile" Sarajevskog Ratnog Teatra, urađena po motivima filma "Crni labud" Darrena Aranofskog. Glumice potpisuju i režiju i koreografiju predstave "Odette i Odile", a sjećamo ih se i po nastupu u videu za pjesmu "Emina" benda Divanhana.

Amila Terzimehić se i prije upisa na glumu na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, deset godina profesionalno bavila ritmičkom gimnastikom i baletom, a trenirala je jazz balet, hip-hop i latino plesove.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: