{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ambasador Kraljevine Španije položio vijence u čast poginulim španskim vojnicima

17.9.2015. u 15:46
0
17
Ambasador Kraljevine Španije položio vijence u čast poginulim španskim vojnicima
0
Ambasador Kraljevine Španije Juan Bosco Giménez Soriano danas je posjetio Mostar gdje se sastao sa gradonačelnikom Mostara Ljubom Bešlićem.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba


Ovim povodom gradonačelnik Bešlić upoznao je Soriana s trenutnim političkim stanjem u Mostaru, kao i činjenicom da u gradu nema zakonodavne vlasti i da Mostaru nisu održani lokalni izbori sedam godina.

Ambasador i gradonačelnik, također su razgovarali o projektima koje je španska Vlada finansirala u Mostaru.

"Ovo je bila prva posjeta novog španskog ambasadora našem gradu. Ekselenciju je zanimalo stanje u Mostaru, pri čemu smo razgovarali o tome kakva je situacija u gradu te zašto nema zakonodavne vlasti i Gradskog vijeća. Pokušali smo razmijeniti određena razmišljanja, a na kraju smo sastanak završili sa procjenom stanja u Federaciji", kazao je Bešlić.

Gradonačelnik je dodao i to da je posjeta bila vrlo ugodna gdje su se zajednički podsjetili svih projekata koje je španska vlada potpomogla u gradu, počevši od Španskog trga, Gimnazije, sportskih terena i mnoštva drugih projekata.

"Iskazao sam zahvalu u ime građana za učinjeno i iskazao interes za buduću saradnju”, dodao je Bešlić.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba


Nakon sastanka gradonačelnik Bešlić i veleposlanik Soriano su na Španskom trgu, ispred spomenika poginulim španskim vojnicima, uz prisutnost pripadnika Oružanih snaga BiH, položili vijence u znak sjećanja na španske vojnike koji su dali svoje živote tokom mirovne misije u BiH.

Podsjetimo, tokom ratnih događanja u BiH poginula su 22 španska državljanina od čega 20 vojnika, jedan prevoditelj i jedan liječnik.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: