{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ambasada BiH organizovala promociju Sarajevske Haggade

S
12.4.2011. u 17:39
0
0
Ambasada BiH organizovala promociju Sarajevske Haggade
0
Ambasada BiH organizovala promociju Sarajevske Haggade
Ambasada Bosne i Hercegovine u Kraljevini Norveškoj u saradnji sa Jevrejskom zajednicom Oslo i vlasnikom i direktorom izdavačke kuće Rabic Goranom Mikulićem, organizovala je 11. aprila 2011. godine, u prostorijama sinagoge u Oslu, promociju Sarajevske Haggade. Promociji su prisustvovali predstavnici diplomatskog kora, bh. dijaspore i jevrejske zajednice.
Ambasadorica Elma Kovačević je, obraćajući se prisutnima, istakla značaj Sarajevske Haggade i činjenicu da Haggada predstavlja veliko bogatstvo svih građana BiH bez obzira na religisku pripadnost. Rekla je da su u toku ratova u Bosni i Hercegovini pored ljudskih žrtava, često stradale biblioteke i uništavane knjige, ali da je Sarajevska Haggada sačuvana zahvaljujući velikoj hrabrosti i odlučnosti građana Sarajeva.

O tradiciji Haggade u jevrejskoj porodici govorio je predsjednik Jevrejske zajednice Oslo, Ervin Kohn, a o historiji Sarajevske Haggade Goran Mikulić, direktor izdavačke kuće Rabic i promotor Sarajevske Haggade. Predsjednik Islamskog vijeća Norveške Senaid Kobilica je u svom obraćanju naglasio važnost suživota i multietničosti u BiH i u svijetu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: