Kultura
40

Almir Kurt Kugla i Jasmin Džemiđić postrojavaju komičare u sutrašnjem Šeretu

Klix.ba
U prvoj večeri drugog kruga takmičenja u nasmijavanju koje će se održati u subotu, 18.04. u 21 sat u Caffe clubu Gogo, za naklonost publike i žirija te prolazak u četvrtfinale borit će se komičari Mirsad Čoko iz Sarajeva, Emir Štrkljević i Vanja Gredelj iz Bihaća, Filip Ćorluka iz Gruda i Ilija Ćeranić iz Banja Luke.

Pored glasova publike, svoj finalni sud o prolasku u naredne krugove takmičenja, dati će četveročlani žiri kojeg ove večeri pored utemeljitelja sarajevske stand up scene Filipa Andronika i komičarke Sanele Krsmanović čine jedini evropski sit down komičar Jasmin Džemiđić te specijalni gost i dokazani šaljivdžija Almir Kurt Kugla.

U protekle dvije godine projekat Šeret je bio startni poligon za većinu današnjih mladih stand up komičara te nasmijavanjem ujedinio veliki broj mladih iz cijele Bosne i Hercegovine.

Mjesta za sutrašnje veče komedije možete rezervisati pozivom na 061 140 602 ili na e-mail [email protected], a unastavku pogledajte kako je izgledala posljednja kvalifikacijska noć u kojoj su odabrani najbolji takmičari za naredne krugove takmičenja.

Takmičenje se održava u organizaciji Magacin Kabarea u saradnji sa portalom Klix.ba uz podršku hostela Franc Ferdinand, lanca ćevabdžinica Mrkva, radio Antena Sarajevo, Kaltenberg pivo, Sarajevo osiguranje d.d., i zlatarsko juvelirske radnje Sofić