Sarajka u SAD-u
149

Alma Telibečirević u Phoenixu otvorila samostalnu izložbu "Boje čežnje"

Klix.ba
U Phoenixu u Arizoni sinoć je zvanično otvorena samostalna izložba "Boje čežnje" akademske slikarice iz Sarajeva Alme Telibečirević.

Otvaranju izložbe je prisustvovalo mnoštvo posjetilaca. Prezentirano je 25 slika koje su kreirane uz pomoć akrilik boja.

"Svoju unutarnju čežnju za kreativnim idejama pokušavam komunicirati kroz moju umjetnost, spajajući boje, linije i pokrete u jedno kako bih insipirisala smisao i emocije vrijedne istraživanja. Moji radovi istražuju vrijednost ljubavi, sreće, melankolije, životnih iskustava, tuge i kulturnog naslijeđa koji su dio svega onoga što nas čini jedinstvenim bićima. Volim kreirati umjetnost koja provocira emocije i prepuna je paradoksa: spajanje u jedno melankolije i sreće, ljubavi i usamljenosti, ukrasnog i sadržajnog, ekstaze i tuge, nade i beznađa. Cilj mi je inspirisati one koje promatraju i osjećaju moje radove da se pažljivije osvrnu na svjetove koji se nalaze unutar njih samih, da pokušaju pronaći ljepotu na neuobičajenim mjestima", izjavila je Alma.

O novom ciklusu BH umjetnice Alme Telibečirević je nedavno objavljen i prilog na Arizona PBS stanici u sklopu izvještavanja za "Cronkite News".