Kultura
0

Al Pacino u Sarajevu?

Klix.ba
Al Pacino
Al Pacino
Velike filmske zvijezde Harvey Keitel, Vanessa Redgrave i Al Pacino vjerovatno će biti gosti jubilarnog 10. Sarajevo film festivala, koji će se održati u avgustu iduće godine.

Kako saznaje Oslobođenje, posredni kontakt sa ove tri filmske zvijezde ostvario je nedavno ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Ivica Šarić i iskoristio priliku da im predloži da dođu na filmsku smotru u Sarajevu.

"Prije otprilike pet godina bio sam gost kod Roberta de Nira i tada sam pomislio da bi bilo dobro da na 10. Sarajevo film festival dovedemo neka 'velika imena'.

Mislio sam prvo na De Nira, ali on je iznenada obolio od raka, tako da sada ne bi mogao doći. Međutim, osoba putem koje sam ostvario kontakt sa De Nirom u Americi poznaje i Harveya Keitela, Vanessu Redgrave, pa sam tog čovjeka pitao da im predloži da dođu u Sarajevo na festival. Njih dvoje su potvrdili da će doći, a postoje velike sanše da sa njima dođe i njihov prijatelj i kolega Al Pacino, koji je također rekao da je zainteresovan da posjeti Sarajevo i SFF", objašnjava Šarić.

Kako je direktor Sarajevo film festivala Mirsad Purivatra izjavio za Oslobođenje direkcija Festivala u petak je u kabinet ministra Šarića poslala zvanična pisma i pozive pomenutim glumcima, sa propagandnim materijalom SFF-a, koje će Šarić proslijediti kontakt osobi u Americi. "Dolazak ovih glumaca značio bi mnogo za Festival. Nadam se da će Šarić uspješno održati kontakte sa njima i na taj način pokazati šta je pravi ministar kulture”, kazao je Purivatra.