{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Aktiviran projekt "Ja sam Stolac"

F
25.4.2009. u 12:00
0
0
Aktiviran projekt "Ja sam Stolac"
0
Aktiviran projekt "Ja sam Stolac"
Današnjim puštanjem u funkciju humanitarnog broja 090/290-010, putem kojeg građani BiH imaju priliku da s jednom KM podrže obnovu kulturne baštine BiH u Stocu, Forum mladih zvanično kreće u realizaciju projekta 'Ja sam Stolac'.
Projekt je zamišljen kao pothvat sa svrhom promocije i obnove kulturnog naslijeđa Bosne i Hercegovine i u tom smislu i međukulturalnog poštivanja naroda u Bosni i Hercegovini, s naglaskom na Stolac koji je sredina s najgušćom koncentracijom nacionalnih spomenika na području države od kojih su mnogi ugroženi kako zbog nemara tako i zbog namjerne devastacije.

Projekt uključuje produkciju TV spota u kojem se promoviše kulturna baština Stoca kao integralni i jedan od ključnih sadržaja zajedničkog naslijeđa Bosne i Hercegovine. Spot je popraćen muzičkom podlogom, tj. pjesmom koja je napisana i izvedena isključivo u svrhu podizanja svijesti o nužnosti očuvanja i zaštite naslijeđa kao i o ukupnim društvenim i historijskim konotacijama istog.

Ciljna grupa projekta je prvenstveno mlađa populacija koju je potrebno uključiti u navedene pozitivne procese. Pjesmu izvodi popularna grupa “Dubioza kolektiv”. Iz pjesme je izveden i kraći džingl koji će se emitovati na vodećim TV i radiostanicama kao i internet portalima po više puta dnevno u kojem se građanima nudi i broj telefona putem kojeg mogu donirati jednu KM za obnovu kulturne baštine BiH u Stocu. Također je urađen i štampani promo koji će također biti prezentovan u sklopu projekta.

Planirano je i održavanje promotivnog koncerta na jednom od prepoznatljivih historijskih lokaliteta u Stocu uz nekoliko javnih tribina o temi značaja kulturne baštine, identiteta, saopćio je GO Foruma mladih Stolac.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: