{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Akademija likovnih umjetnosti Sarajevo slavi 40. rođendan

F
23.10.2012. u 17:05
23
1
Akademija likovnih umjetnosti Sarajevo slavi 40. rođendan
23
Akademija likovnih umjetnosti Sarajevo slavi 40. rođendan
Akademija likovnih umjetnosti u Sarajevu
Akademija likovnih umjetnosti (ALU) u Sarajevu cjelodnevnim će programom 30. oktobra obilježiti četrdesetogodišnjicu od osnivanja.
Tokom dana bit će otvoren međunarodni simpozij čija se tematika veže za niz aktualnih pitanja iz domena umjetničke produkcije, kritike i teorije, kontekstu u kojem se stvara, "tržištu", edukativnim procesima i pitanjima refleksije akademija na umjetničku scenu danas.

Brojne zvanice iz BiH i regiona (dekani akademija, predstavnici umjetničkih udruženja, kulturnih centara, muzeja, galerija, historičari i teoretičari umjetnosti) prvi će se put okupiti u Sarajevu i aktivno učestvovati na prvom simpoziju ove vrste u BiH posvećenom likovnoj umjetnosti.

Dolazak su potvrdili predstavnici akademija Zagreba, Beograda, Ljubljane, Istanbula, Weimara, Novog Sada, Trebinja, Širokog Brijega, Cetinja, Banja Luke, Osijeka, Prištine i Splita.

Također, predviđeno je i potpisivanje zvaničnog sporazuma o budućoj saradnji, odnosno umrežavanju institucija likovnih umjetnosti na međunarodnom nivou, kojim će sve akademije regiona uspostaviti trajne veze neophodne za neposredniju komunikaciju, protok informacija, izlagačku djelatnost i slične aktivnosti.

U večernjim satima će biti otvorena izložba u galeriji Collegium Artisticum gdje će biti predstavljen rad studenata, profesora i saradnika nastao u zadnjih deset godina.

Osim izložbenog presjeka sveukupnog rada na Akademiji likovnih umjetnosti Sarajevo u tom periodu, u isto vrijeme će biti otvorena izložba na kojoj se dodjeljuje nagrada "Alija Kučukalić" za najboljeg studenta u školskoj 2011/12. godini u saradnji s Raiffeisen bankom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: