{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ajfelov most u Sarajevu će svirati uz pomoć snage vjetra

19.9.2015. u 10:14
1.781
94
Ajfelov most u Sarajevu će svirati uz pomoć snage vjetra
1.781
Ajfelov ili Željezni most u Sarajevu uskoro će u vrijeme kad puše vjetar zvučati kao da svira i to zahvaljujući studentima koji su osmislili projekt "Most vjetrova".
Izgled projekta
Izgled projekta


U okviru ovogodišnjeg Festivala ulične umjetnosti (FUU) studenti Akademije likovnih umjetnosti Univerziteta u Sarajevu na odsjeku za Produkt dizajn Amina Dadović, Vedad Dizdarević i Elvira Ćosić realizirat će projekat "Slowmotion" na čijem su osmišljavanju radili prošli semestar.

Na Ajfelovom mostu će biti postavljena metalna instalacija koja će uz pomoć snage vjetra proizvoditi zvuk i tako učiniti da most "svira".

Prvi sarajevski Festival ulične umjetnosti održat će se pod nazivom "Urbane transformacije - Sarajevo na drugi pogled" od 25. do 27. septembra na više od 20 lokacija širom grada Sarajeva. Projekat "Most vjetrova" bit će predstavljen 26. septembra u 18 sati.

FUU je multimedijalni festival na otvorenom, čija se pozornica proteže kroz različite dijelove grada, popularizirane i zapostavljene.

"FUU je događaj koji publiku ne obavezuje na posjetu, već joj dolazi sam – u parkove, ulice, naselja, šetališta; oživljavajući gradska područja kroz kulturu i umjetnost. Festival prezentira svoje sadržaje tako da čini publiku pasivnim i aktivnim učesnicima, i to kroz animaciju sadržajima koji već u stvaranju postaju, a potom i ostaju urbano i kulturno naslijeđe grada", navode na zvaničnoj web stranici organizatori festivala.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: