{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Agnes B. predstavila film "Zovem se hmmm..."

16.8.2014. u 22:13
0
4
Agnes B. predstavila film "Zovem se hmmm..."
0
Agnes B. predstavila film "Zovem se hmmm..."
Foto: SFF
Program Specijalne projekcije večeras je otvoren prikazivanjem filma rediteljice i kreatorke Agnes B. (Agnès Troublé). Radi se o filmu "Zovem se hmmm...", koji tematizira bijeg dvanaestogodišnje Céline
Celine upoznaje Petera, škotskog vozača kamiona u svojim četrdesetim. Na cesti, na pauzama i u susretima s drugima, Céline s lakoćom i povjerenjem doživljava svoje prve prave trenutke djetinjstva. Ona želi da vidi sve, da doživi sve. Peter postaje prijatelj iz snova. On nudi ovoj povrijeđenoj djevojčici priliku da konačno ima normalan život.

Agnes B. je odrasla u Versaillesu. Željela je biti kustos, biti bliska umjetnosti, za koju je već kao tinejdžerka bila izrazito pasionirana. Igrom slučaja i neminovnosti, postala je dizajner i otvorila prvu prodavnicu na Rue du Jour kada je stvorila svoj brend - Agnès B.

Uvijek vezana za umjetnike i umjetnost, počela se baviti filmom i osnovala svoju filmsku kuću Love Streams. Također objavljuje i besplatni časopis, Point d’Ironie, gdje je svaki broj posvećen jednom umjetniku. Kako se oduvijek željela izraziti ne samo kroz dizajn, nekada davno je napisala priču "Zovem se hmmm..."u samo par dana, te je 2012. konačno uspjela snimiti ovaj film, i montirati ga u saradnji sa svojim velikim prijateljem, Jeffom Nicorosijem.

Nakon Specijalne projekcije publika je imala priliku da razgovara sa Agnes B. i postavi pitanja. Ona je ovogodišnja dobitnica Počasnog Srca Sarajeva koje joj je uručeno prilikom ceremonije otvaranja 20. Sarajevo Film Festivala.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: