Video snimak sa aerodroma
0

Agentica Scully i reditelj "Hrvača" u Sarajevu

Sarajevo-x.com
Nakon Mickeya Rourkea i Stellana Skarsgårda na sarajevski aerodrom danas su u popodnevnim satima sletjele još dvije zvijezde 15. Sarajevo Film Festivala. Radi se o reditelju filma "Hrvač" Darrenu Aronofskyom i o glumici Gillian Anderson, poznatoj po ulozi agentice Scully u naučnofantastičnoj seriji "Dosjei X".

Anderson će u glavnom gradu BiH ostati do kraja Sarajevo Film Festivala kako bi se u četvrtak u 11 sati susrela s festivalskom publikom i medijima na Kafi sa..., a nešto kasnije i s mladim talentima, s kojim će se družiti kao predavačica na ovogodišnjem Sarajevo Talent Campusu.

Aronofsky je u bosanskohercegovačku prijestolnicu došao da bi prisustvovao projekciji "Hrvača", nominiranog u dvije kategorije za Oscara, a koja će biti održana u četvrtak 20. augusta pred 3.000 ljudi u Ljetnom kinu Heineken.

Također, večeras će se na crvenom tepihu ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu pojaviti četiri velike zvijeze ovogodišnjeg festivala - Mickey Rourke, Stellan Skarsgård, Gillian Anderson i Darren Aronofsky.