{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Adriatic osiguranje građanima Sarajeva poklonilo operu "Hasanaginica"

21.6.2018. u 08:36
114
Adriatic osiguranje građanima Sarajeva poklonilo operu "Hasanaginica"
114
Opera "Hasanaginica", koja je premijerno izvedena u Sarajevu 2000. godine, sinoć je na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo doživjela svoje 60. jubilarno izvođenje koje je omogućilo Adratic osiguranje.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Sala Narodnog pozorišta Sarajevo bila je popunjena do posljednjeg mjesta, a tražila se i karta više. Svi koji su na ovaj način proslavili uspjeh Adriatic osiguranja kući su otišli s osmijehom i s posebno osmišljenim poklonima Adriatic osiguranja.

Predsjednica Uprave Adriatic osiguranja Marina Miočić-Hamidović rekla nam je kako je njena velika želja bila uspjeh Adriatic osiguranja, koje slavi šest mjeseci poslovanja pod novim imenom, podijeliti s građanima grada Sarajeva, te kako nema ljepšeg poklona od predstave u Narodnom pozorištu.

Publika Narodnog pozorišta Sarajevo uživala je u besplatnoj izvedbi opere "Hasanaginica" s novom postavkom glumaca. Adema Pljevljak-Krehić i Leonard Šarić utjelovili su uloge Hasanaginice i Hasanage. Ulogu Imotskog kadije svojim predivnim tenorom donio je Amir Saračević, dok je uloga bega Pintorovića povjerena Denisu Isakoviću. U ulozi Hasanagine majke pojavila se Dajana Šegvić, a sultaniju je dočarala Aida Čorbadžić. Starog svata izveo je Dragan Pavlović, a uloga sazlije pripala je Ivanu Šariću.

U predstavi su učestvovali Hor Opere NPS i Balet NPS uz pratnju Sarajevske filharmonije kojom diriguje Dario Vučić.

Adriatic osiguranje je najveća osiguravajuća kuća u BiH koja je, ističe Miočić-Hamidović, lider na tržištu osiguranja.

"Niz je izazova koje smo uspješno prevladali u proteklom periodu, a koji su bili posljedica akvizicije novog društva kroz koje smo, mogu slobodno reći, bezbolno prošli uz, naravno, rebranding i promjenu imena koje predstavlja osvježenje na tržištu osiguranja. Sve ovo je zahtijevalo dodatni trud i angažman, kako ljudskih tako i finansijskih resursa, međutim isplatilo se, na što ukazuju iznimni poslovni rezultati društva", rekla je.

Dodala je da u narednom periodu namjeravaju zadržati lidersku poziciju i ostvariti planove koji su veoma ambiciozni.

"Rebranding i daljnji razvoj Adriatic osiguranja nastavak su naše poslovne filozofije i strategije o širenju i jačanju pozicije našeg društva na tržištu BiH. Adriatic sada ima gotovo 420 stručnih i motiviranih djelatnika koji znaju odgovoriti na sve tržišne izazove, ali i postaviti nove trendove u osiguranju. Koristim zato i ovu priliku da se zahvalim svim našim uposlenicima koji su dokazali da se u timskom ozračju postižu vrhunski rezultati", zaključila je Miočić-Hamidović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: