{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


9. i 10. oktobra izložba "Ekogalerija Sarajevo"

F
6.10.2009. u 11:56
0
0
9. i 10. oktobra izložba "Ekogalerija Sarajevo"
0
9. i 10. oktobra izložba "Ekogalerija Sarajevo"
Eko park Mojmilo
Ekoudruženje "Neolit" organizirat će 9. i 10. oktobra u eko-kući Mojmilo reduciranu postavku izložbe pod nazivom "Ekogalerija Sarajevo".
Postavka će sadržavati oko 20 eksponata slika ulja na platnu te plakata i fotografija s tematikom zaštite okoliša, saopćeno je iz "Neolita".

Radovi se odnose na zaštićene sarajevske prostore - spomenik prirode Vrelo Bosne, spomenik vrtne arhitekture Vilsonovo šetelište, zaštićeni pejzaž Bendbaša, nacionalni park Igman, Bjelašnica i druge lokacije.

Predviđena je i projekcija na otvorenom kratkih filmova "Ljubav i zakon" i "Dobro drvo".

U pripremi i realizaciji ovog događaja radilo je deset volontera iz pojedinih sarajevskih srednjih škola, koje je "Neolit" angažirao za Socijalni dan uz uplatu dnevnice.

Izložbom ekoudruženje "Neolit" želi promovirati Park šumu i Ekokuću Mojmilo, akciju "Volontiraj-kreditiraj" u organizaciji Udruženja "Infohouse", te saradnju predstavnika vlasti i nevladinih organizacija.

Park šuma Mojmilo zelena je oaza na brdu Mojmilo sa sadržajima za odmor i rekreaciju. Njena revitalizacija radi se u fazama. Dosad je urađen arboretum, šetalište, amfiteatar u prirodi, trim staza i eko-kuća.

U toku je hortikulturno uređenje i izgradnja sportskog igrališta, tubbinga, sankališta, skijaške staze i drugih sadržaja.

Tokom Socijalnog dana koji se realizira u 20 gradova, firme, udruženja i institucije "zapošljavaju" srednjoškolce za minimalnu dnevnicu od 15 KM i na taj način im pomažu da ostvare praksu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: