{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"8372 Nisu došli" u Gradskom muzeju u Vukovaru

S
Sarajevo-x.com
4.11.2008. u 11:02
0
1
"8372 Nisu došli" u Gradskom muzeju u Vukovaru
0
"8372 Nisu došli" u Gradskom muzeju u Vukovaru
U prostorijama Dvorca Eltz/Gradskog muzeja Vukovar od 5. do 28. novembra od 19 sati bit će prikazana izložba ""8372 Nisu došli".
"Nisu došli" sintagma je koju srebreničke žene izgovaraju kada govore o svojim sinovima, očevima, supruzima, rođacima. Broj 8372 označava broj onih čije je posljednje ostatke pronašla i identificirala Međunarodna Komisija za traženje nestalih (ICMP), iako taj broj još nije konačna bilanca srebreničke tragedije.

Autori Anur Hadžiomerspahić, Šejla Kamerić, Gordana Anđelić-Galić, Tarik Samarah, Andrej Đerković i Ajna Zlatar kroz različite umjetničke medije promišljaju srebreničku tragediju i na vrlo izravan i snažan način transparentnošću svojih radova svjedoče zločinu koji se dogodio. Autor likovnog postava je sarajevski arhitekta Nedžad Hrelja, dok je kordinator zagrebačka istoričarka Sena Kulenović.

Izložba je premijerno postavljena u Muzeju Mimara u Zagrebu 2006.godine i otvorio ju je istoričar umjetnosti Zvonko Maković. Poslije Zagreba, izložba je prikazana u Državnom arhivu Dubrovnika - Palača Sponza, Galeriji Kortil u Rijeci, Zavodu za znanstveni i umjetnički rad HAZU - Palača Milesi u Splitu, te u Galeriji Anex u Puli.

Izložba je ove godine dobila "Nagradu Ivo Kalina" za najbolju likovnu izložbu na području suvremene umjetnosti održanu tijekom godine u galerijskim i javnim prostorima na području grada Rijeke.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: