{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"8372 Nisu došli" u Gradskom muzeju u Vukovaru

S
4.11.2008. u 11:02
0
1
"8372 Nisu došli" u Gradskom muzeju u Vukovaru
0
"8372 Nisu došli" u Gradskom muzeju u Vukovaru
U prostorijama Dvorca Eltz/Gradskog muzeja Vukovar od 5. do 28. novembra od 19 sati bit će prikazana izložba ""8372 Nisu došli".
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
"Nisu došli" sintagma je koju srebreničke žene izgovaraju kada govore o svojim sinovima, očevima, supruzima, rođacima. Broj 8372 označava broj onih čije je posljednje ostatke pronašla i identificirala Međunarodna Komisija za traženje nestalih (ICMP), iako taj broj još nije konačna bilanca srebreničke tragedije.

Autori Anur Hadžiomerspahić, Šejla Kamerić, Gordana Anđelić-Galić, Tarik Samarah, Andrej Đerković i Ajna Zlatar kroz različite umjetničke medije promišljaju srebreničku tragediju i na vrlo izravan i snažan način transparentnošću svojih radova svjedoče zločinu koji se dogodio. Autor likovnog postava je sarajevski arhitekta Nedžad Hrelja, dok je kordinator zagrebačka istoričarka Sena Kulenović.

Izložba je premijerno postavljena u Muzeju Mimara u Zagrebu 2006.godine i otvorio ju je istoričar umjetnosti Zvonko Maković. Poslije Zagreba, izložba je prikazana u Državnom arhivu Dubrovnika - Palača Sponza, Galeriji Kortil u Rijeci, Zavodu za znanstveni i umjetnički rad HAZU - Palača Milesi u Splitu, te u Galeriji Anex u Puli.

Izložba je ove godine dobila "Nagradu Ivo Kalina" za najbolju likovnu izložbu na području suvremene umjetnosti održanu tijekom godine u galerijskim i javnim prostorima na području grada Rijeke.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: