Bugojno
0

39. teatarski festival "Fedra" počinje 25. juna

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
39. teatarski festival BiH "Fedra" bit će organiziran od 25. juna do 2. jula u KSC Bugojno, dogovoreno je na sastanku Umjetničkog vijeća Festivala koji je održan u tom gradu.

Utvrđeni su i datumi prijema prijava učesnika i selekcije prijavljenih predstava a predložena su i tri kandidata za selektora Festivala te deset članova Stručnog žirija.

Na sastanku su dogovorene još neke aktivnosti koje se planiraju provesti u narednim mjesecima s ciljem da Festival "zadrži epitet najjačeg i najkvalitetnijeg u BiH".

U Umjetničkom vijeću Festivala, kojeg čine predstavnici amaterskih pozorišta iz cijele BiH, sigurni su da će publika s područja gornjovrbaske regije uživati u predstavama koje budu odabrane.

"Za svaku pohvalu je što iz godine u godinu imamo sve veći broj prijava. Kvalitet prikazanih predstava je sve veći, kao i entuzijazam ljudi koji se bave pozorišnim amaterizmom. To je dobro, jer da nema entuzijazma i ljubavi prema pozorištu, Teatarski festival BiH ne bi ni postojao. Velike zasluge pripadaju njegovim organizatorima ali i selektorima koji uvijek odaberu najbolje predstave", kazao je Jasenko Muzaferija, predsjednik Umjetničkog vijeća Teatarskog festivala BiH "Fedra".