|

39. teatarski festival "Fedra" počinje 25. juna

39. teatarski festival "Fedra" počinje 25. juna
0
F
FENA
15.2.2011. u 10:28
0
komentara
0

dijeljenja
39. teatarski festival "Fedra" počinje 25. juna Foto: Arhiv
39. teatarski festival BiH "Fedra" bit će organiziran od 25. juna do 2. jula u KSC Bugojno, dogovoreno je na sastanku Umjetničkog vijeća Festivala koji je održan u tom gradu.
Utvrđeni su i datumi prijema prijava učesnika i selekcije prijavljenih predstava a predložena su i tri kandidata za selektora Festivala te deset članova Stručnog žirija.

Na sastanku su dogovorene još neke aktivnosti koje se planiraju provesti u narednim mjesecima s ciljem da Festival "zadrži epitet najjačeg i najkvalitetnijeg u BiH".

U Umjetničkom vijeću Festivala, kojeg čine predstavnici amaterskih pozorišta iz cijele BiH, sigurni su da će publika s područja gornjovrbaske regije uživati u predstavama koje budu odabrane.

"Za svaku pohvalu je što iz godine u godinu imamo sve veći broj prijava. Kvalitet prikazanih predstava je sve veći, kao i entuzijazam ljudi koji se bave pozorišnim amaterizmom. To je dobro, jer da nema entuzijazma i ljubavi prema pozorištu, Teatarski festival BiH ne bi ni postojao. Velike zasluge pripadaju njegovim organizatorima ali i selektorima koji uvijek odaberu najbolje predstave", kazao je Jasenko Muzaferija, predsjednik Umjetničkog vijeća Teatarskog festivala BiH "Fedra".
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.