Obala Meeting Point
0

31. marta premijera filma "32. decembar"

FENA
Pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, 31. marta u 19.30 sati u Kinu Obala Meeting Point bit će održana premijera filma "32. decembar" reditelja Saše Hajdukovića.

Hajduković je student filmske režije na Akademiji umjetnosti u Banjoj Luci koji je ujedno pisao i scenarij filma na kome su radili dramaturginja Radmila Smiljanić i reditelj Predrag Velinović. Glumačku ekipu čine mladi umjetnici iz Banje Luke.

U središtu priče su tri para čije se sudbine prepliću u novogodišnjoj noći u Banjoj Luci. Glavne uloge povjerene su Nikolini Đorđević, Slobodanu Perišiću, Anji Stanić, Aleksandru Stojkoviću, Ljubiši Savanoviću i Dragani Marić.

Osim njih, u filmu glume i Nataša Ivančević, Jovanka Božović, Dejan Zorić, Vedrana Mačković-Zubović, Aleksandar Blanić, Draško Vidović, Željko Stjepanović.

Hajduković se u filmu bavi pričama s banjalučkih ulica i ljudima kakve svaki dan srećemo u prolazu. Naziv filma posvećen je onim ljudima koji iz 31. decembra ne prelaze u 1. januar, nego ostaju na 32. decembru. Oni su izabrali bijeg u svoj svijet. Kompletna glumačka ekipa stići će u Sarajevo 31. marta, a konferencija za medije bit će isti dan u 13 sati u Kinu Obala Meeting Point, saopćeno je iz kabineta ministra kulture i sporta KS-a Emira Hadžihafizbegovića.