Od 11. do 22. avgusta
0

3. Summer Book Fest i bogata ponuda

Sarajevo-x.com
Trg Oslobođenja-Alija Izetbegović
Trg Oslobođenja-Alija Izetbegović
Od 11. do 22. avgusta 2009. na Trgu oslobođenja/Alije Izetbegovića u Sarajevu bit će organizovan treći po redu Summer Book Fest i Ljetna književna pozornica.

Organizatori ovog događaja su IKD University Press d.o.o. i Biblioteka Sarajeva.

Ovogodišnji Festival knjige imat će bogatu ponudu, s obzirom na najavljeni dolazak brojnih gostiju iz zemlje i inostranstva. Bit će to prilika da se domaći i strani izdavači, biblioteke, arhivi i muzeji predstave široj javnosti svojim izdanjima i projektima,

Na Ljetnoj književnoj pozornici koja je još jedno obilježje Festivala knjige, a na njoj će se odvijati svi važniji događaji u terminima od 18.00 do 22.00 sata.

Svoja predstavljanja najavili su izdavači i izdavačke kuće i biblioteke iz Bosne i Hercegovine i regije. Najavljen je i dolazak poznatog iranskog pisca Kader Abdolaha, koji će predstaviti svoj roman "Kuća imama", koji je objavila izdavačka kuća Buybook iz Sarajeva.

Pored Ljetne književne pozornice bit će organizirani i posebni programi posvećeni najmlađim u Dječijoj radionici koja će se odvijati u dnevnim satima za vrijeme trajanja Festivala.