Kultura
13

29. poetski susreti Diogenes Poetes trupe 19. aprila

Klix.ba
U sarajevskom klubu Pussy Galore 19. aprila bit će održani 29. poetski susreti Diogenes Poetes trupe Sarajevo.Susreti počinju u 20 sati.

Diogenes poetes trupa – Sarajevo nastala je u jeku Svjetskog nogometnog prvenstva 2010. godine. Osnovali su je Mirza Okić i Goran Vrhunc. Trupa je od svog nastanka do danas neformalna njegujući slobodu govora, pisanja, ali bez vrijeđanja po nacionalnoj, vjerskoj, etničkoj ili bilo kojoj drugoj osnovi sa ciljem potrage kako za čovjekom tako i za umjetnošću i umjetnikom.

Diogenes Poetes trupa – Sarajevo također, od svog nastanka teži ka tome da okupi što veću grupu mladih ljudi koji se bave nekom vrstom umjetnosti.

Trupa je ime dobila po starogrčkom filozofu Diogenu od Sinope za kojeg se zna da je spavao u buretu i da je sve što je radio, radio javno na otvorenom. Vođeni njegovim djelovanjem trupa je počela svoja okupljanja na otvorenom u sarajevskim parkovima, ali su susreti održavani i u klubovima.

Osim okupljanja pjesnika trupa je organizovala i zatvorene filmske projekcije u caffe baru Enkidu.

Sve informacije vezane za Diogenes Poetes trupu – Sarajevo kao što su poezija, fotografije, biografije autora, autorske knjige, video klipovi nastupa i ostali radovi autora trupe mogu se pogledati na web stranice ili poslati zahtjev za članstvo preko mail-a: [email protected].