Kultura
0

2. izložba bh. stripa

Sarajevo-x.com
U Sarajevu će od 21. do 27. aprila biti održana 2. izložba bh. strip crtača u organizaciji Stripoteka Inicijative.

Izložba počinje u ponedjeljak otvaranjem izložbe u prostorijama Umjetničke galerije BiH, Zelenih beretki 8, u 19 sati kada će posjetioci uz zakusku i piće moći upoznati učesnike i organizatore izložbe, kao i biti detaljnije upoznati sa planiranim aktivnostima za tu sedmicu.

"Već možemo potvrditi dolazak gospodina Darija Antunovića, direktora "Makarska strip festivala“, koji će se održati od 15. do 18. maja ove godine u Makarskoj, sa učesnicima koji su svjetski profilirana imena stripa i koji već treću godinu za redom okuplja goste iz cijelog regiona," ističu organizatori.

Stripopeka će u saradnji sa gospodinom Antunovićem održati prezentaciju aktivnosti u sklopu XX međunarodnog sajma knjiga i učila u sarajevskoj Skenderiji u subotu, 26. aprila od 14:30 do 15:30. Svi zainteresovani tom prilikom moći će saznati ko su crtači stripova iz Bosne i Hercegovine koje okuplja Stripopeka, upoznati se sa njihovim planovima za predstojeću godinu, te postaviti pitanja i dobiti odgovor na ista.

Zajedničko druženje sa domaćinima će biti nastavljeno i u posljepodnevnim satima istog dana.

Za sve zainteresovane autore obavještenje - rok za prijem radova je produžen te svoje radove za izložbu mogu poslati na [email protected] i Ivana Gorana Kovačića 12, 71000 Sarajevo do 13.aprila.