{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


2. februara otvorenje izložbe "Blizu kuće"

F
29.1.2009. u 17:03
0
0
2. februara otvorenje izložbe "Blizu kuće"
0
2. februara otvorenje izložbe "Blizu kuće"
Izložba u okviru projekta British Councila "Close to Home -Blizu kuće bit će otvorena 2. februara u Galeriji Collegium Artisticum u Sarajevu.
"Sarajevo Close to home" je izložba radova nastalih kroz objektiv grupe od osam umjetnika iz jugoistočne Evrope, saopćeno je danas iz British Councila.

Izložba istražuje teme migracije i raseljavanja u kontekstu projekta Britanskog savjeta pod naslovom Living Together.

Jedan od osnovnih ciljeva izložbe je da otpočne s propitivanjem utjecaja nekih zajednica imigranata na savremeno društvo, koje uglavnom ne zna ni da one postoje, te kako se te zajednice prilagođavaju novim krajolicima i razvijaju u novim društvenim strukturama.

Izložba je u Londonu postavljena u martu prošle godine, nakon čega kreće na evropsku turneju.

Izložba je bila postavljena u Belfastu, Sofiji, Jerevanu, Tbilisiu, Solunu, Bukureštu i nakon Sarajeva ide u Nikoziju na svoju posljednju destinaciju u okviru ove turneje.

Living Together je inicijativa Britanskog savjeta koja spaja različite grupe iz cijele Evrope, s ciljem pokretanja globalne debate o interkulturalnom dijalogu.

U inicijativi učestvuje 27 zemalja uključujući Veliku Britaniju zemlje istočnog Mediterana, Balkana, južnog Kavkaza i sjeverne Evrope.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: