{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"1914/2014 – Bojno polje sjećanja" u pozorištu E-Werk iz Weimara

24.8.2014. u 15:05
0
2
"1914/2014 – Bojno polje sjećanja" u pozorištu E-Werk iz Weimara
0
Njemačka publika će 25. i 26. augusta ponovo imati priliku pogledati izvođenje predstave „1914/2014 – Bojno polje sjećanja“.


Ova predstava rađena je u produkciji "Hebel am ufer" iz Berlina, Sarajevskim ratnim teatrom iz Sarajeva i Centrom za kulturnu dekontaminaciju iz Beograda a u organizaciji Goethe Instituta. Predstava, čiju režiju potpisuju Hans Werner Kroesingera i Regine Dura, a glumački tim čine Benjamin Bajramović, Damjan Kecojević, Lajos Talamonti i Armin Wieser, naišla je na izvrsne reakcije i pozitivne komentare. Premijera predstave održana je 11. juna 2014. u Berlinu, a sarajevska publika će imati priliku pogledati predstavu u sklopu Internacionalnog teatarskog festivala MESS.Kakva su sjećanja na Prvi svjetski rat? Sto godina nakon izbijanja ovog sukoba Hans-Verner Krezinger i Regine Dura pripremili su na inicijativu Goethe-Instituta pozorištni projekat "1914/2014 – Bojno polje sjećanja". Njihov projekat Prvi svjetski rat sagledava iz različitih perspektiva, dajući riječ po jednom bosanskom, srpskom, turskom, austrijskom i njemačkom scenskom umjetniku, koji onda jedni drugima pričaju svoje priče/historije "iz kofera".

Učestvuju: Benjamin Bajramović, Damjan Kecojević, Lajos Talamonti, Armin Wieser
Režija: Hans-Werner Kroesinger
Dramaturgija/Open Spaces: Regine Dura
Scenografija/Kostimografija: Valerie von Stillfried, Dominik von Stillfried
Majstor ton: Daniel Dorsch
Majstor svjetla: Thomas Schmidt
Asistent režije: Gregor Schuster
Tehnički asistent: Doreen Back
Production manager: Maria Kusche

Benjamin Bajramović rođen je u Zenici 1989. godine. Akademiju scenskih umjetnosti u Sarajevu diplomirao je 2012. s predstavom "1984" koja je uvrštena u repertoar Sarajevskog ratnog teatra kao prva u programu "Teatarski opservatorij". Ostvario je uloge u predstavama "Muški-ženske, ženske-muški" (Bacači sjenki), "Bio je lijep i sunčan dan" (SARTR), "Tajna džema od malina" (SARTR), "Skupština" (NP Sarajevo, Kamerni teatar 55 i SARTR).

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: