{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


12. Jazz Fest Sarajevo

S
1.9.2008. u 11:39
0
0
12. Jazz Fest Sarajevo
0
12. Jazz Fest Sarajevo
Prvu sedmicu novembra i ove godine rezervirajte za međunarodni muzički festival Jazz Fest Sarajevo koji će se održati od 5. do 9. novembra.
Festival će u okviru pet programa predstaviti šesnaest koncerata, te prateće programe poput izložbi i muzičkih radionica. Festival će na glavnoj sceni otvoriti četverostruka dobitnica Grammyja Dianne Reeves, a potom će uslijediti koncerti trija američkog pijanista Brada Mehldaua, francuskog bubnjara Manua Katchea i njegovog projekta Playground, kubanskog kompozitora i pijaniste Omara Sose i kvarteta Afreecanos, dok će festival zatvoriti norveška pjevačica Susanna.

Solo Stage će predstaviti britanskog umjetnika Django Batesa, genijalnog kompozitora koji osim pijanističkim umijećem na nastupima osvaja i neodoljivim humorom. Isti program ponudit će i solo nastupe holandskih umjetnika – bubnjara Hanna Benninka i pijaniste Mishe Mengelberga. Ova dvojica umjetnika predstavit će se i na Strange Fruits Stageu u okviru Misha Mengelberg Quarteta. Član kvarteta je i američki trubač Dave Douglas koji će u Pozorištu mladih nastupiti i sa svojim triom kojeg čine violinista Mark Feldman i basista Scott Colley. Jazz Fest će na istoj sceni predstaviti i projekat holandskog trubača Erica Vloeimansa Gatecrash, te švicarsko-austrijski trio Depart.

Kako je objavljeno na zvaničnoj festivalskoj stranici, Groove Stage 12. Jazz Festa Sarajevo 2008. ove godine će biti organiziran u Domu mladih, a predstavit će dva DJ seta – Jazzanove i Nicole Contea. Kako je već ranije najavljeno iz Direkcije festivala, novi festivalski program Jazz Festa pod nazivom Next Generation predstavit će dva koncerta u Domu policije: trio Damira Imamovića koji će otvoriti ovu scenu 5. novembra, te Amiru Medunjanin dan kasnije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je Sarajevu potrebna nova koncertna dvorana?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: