{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


10. aprila nastupaju Teta Dunja, Teta Višnja i Teta Jagoda

S
25.3.2009. u 12:00
0
0
10. aprila nastupaju Teta Dunja, Teta Višnja i Teta Jagoda
0
10. aprila nastupaju Teta Dunja, Teta Višnja i Teta Jagoda
Desetog aprila u Pozorištu mladih u okviru programa Xenophonia nastupit će mostarski trio Teta Dunja, Teta Visnja i Teta Jagoda.
Trio čine mostarski muzičari – gitarista Atila Aksoj, basista Marko Jakovljević i bubnjar Goran Rebac, publici poznatiji kao članovi grupe Zoster i drugih muzičkih projekata. Prošle godine pokrenuli su ovaj trio, a nakon nekog vremena u vlastitoj muzici osim spomenuta tri instrumenta, počinju koristiti saz, okarin, kalimbu, zurnu i klavijature.

Teta Dunja, Teta Višnja i Teta Jagoda bez problema miješaju muzičke stilove i narječja ne opterećujući se vrstama muzike, i nastojeći pritom istraživati granice improvizacije i zajedničkog muziciranja. Njihov repertoar čini muzika najraznovrsnijih provenijencija i muzičkih izričaja što ne umanjuje homogenost njihovog zvuka, a ni repertoara koji zvuči kao prepoznatljiva cjelina.

Premijerni koncert Tete Dunje, Tete Višnje i Tete Jagode bit će održan u Pozorištu mladih 10. aprila u 18.00, a ulaznice za ovaj koncert možete rezervirati na stranici www.xenophonia.ba. U međuvremenu na njihovom MySpace profile (www.myspace.com/tetadunjavisnjajagoda) poslušajte kako zvuči ovaj trio.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: