{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Latina" i "Carmen" na sceni NPS, osvojite ulaznice

25.4.2013. u 14:30
0
0
"Latina" i "Carmen" na sceni NPS, osvojite ulaznice
0
"Latina" i "Carmen" na sceni NPS, osvojite ulaznice
Balet Narodnog pozorišta Sarajevo će, povodom Međunarodnog dana plesa koji se u svijetu obilježava svake godine 29. aprila, izvesti predstavu sačinjenu iz dva dijela. Dvoje čitatelja nagrađujemo sa po dvije ulaznice.
Da biste učestvovali u nagradnoj igri potrebno je da do 26. aprila, do 12 sati na [email protected] pošaljete e-mail s naznakom "Latina", sa ličnim podacima (ime i prezime i broj telefona). Dobitnici će biti izvučeni metodom slučajnog odabira.

U prvom dijelu publika će imati priliku vidjeti kompilaciju baleta pod nazivom "Latina", kreiranih na muziku Amalije Rodrigues i Astora Piazzolle, a u drugom dijelu će biti izveden balet "Carmen" - suita za koju je muziku komponirao Rodion Konstantinovič Ščedrin prema poznatoj Bizetovoj operi.

Predstava iz dva dijela će biti izvedena na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo 26. aprila u 19:30 sati uz pratnju Sarajevske filharmonije, kojom će dirigirati Samra Gulamović.

Veoma je važno istaknuti trud i rad najmanjeg ansambla baleta u regionu, a koji je bitan dio umjetnosti teatra koji nosi naziv - Narodno pozorište.

"Baletnu profesionalnu umjetnost u Sarajevu možemo smatrati platformom, podjednako važnom za evaluaciju, razvoj i sagledavanje stanja u našem društvu. Preko ove umjetnosti trebali bi jačati, umrežavati, solidarisati se sa scenama koje umiju da vode samostalnu kulturnu politiku, kako prije, tako i sada", saopćeno je iz Narodnog pozorišta Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: