{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Džepovi puni kamenja" u SARTR-u 4. aprila

3.4.2013. u 11:00
0
0
"Džepovi puni kamenja" u SARTR-u 4. aprila
0
"Džepovi puni kamenja" u SARTR-u 4. aprila
U četvrtak, 4. aprila s početkom u 20 sati, na sceni Sarajevskog ratnog teatra publika će moći pogledati predstavu “Džepovi puni kamenja”. Režiju predstavu potpisuju Adi Hrustemović i Igor Skvarica koji, ujedno,u njoj i igraju glavne uloge.
"Džepovi puni kamenja" je priča o dvojici statista, Džeku i Čarliju, koji se slučajno upoznaju dok statiraju na velikom holivudskom filmu koji se snima u malom selu u Irskoj. Pored glavnih junaka, upoznajemo stanovnike siromašne irske pokrajine koji također učestvuju u snimanju, te filmadžije iz najveće svjetske industrije zabave.

Ovaj tekst savršeno suprotstavlja umjetnost i život u nama mentalitetski bliskom tragikomičnom miksu. Dok radnja filma prikazuje prirodne ljepote Irske i hepiendovski rasplet glavnog sukoba, za vrijeme snimanja istog, pokrajinu Keri uzdrma vijest o samoubistvu mladog Džekovog rođaka Šina, koji je nova žrtva seoskog propadanja i nacionalne sklonosti sanjanju američkog sna i života negdje drugo.

To je izvrstan motiv koji sjajno konotira sa trenutnom situacijom u našoj zemlji, gdje je veliki broj mladih ljudi nesretan, letargičan i sklon razmišljanju da je spas u odlasku i to je jedan od razloga zašto je ovim mladim glumcima bio posebno inspirativan.

Džek Kvin se nedavno vratio iz Amerike, postiđen i nesretniji nego ranije. Promjena sredine bez spoznaje i promjene percepcije ne mora nužno značiti bolji život, jer tek kad su on i Čarli uvidjeli drugu stranu Holivuda, preživjeli Šinovu sahranu, mijenja se njihova percepcija o njima samima, polaze od sebe i razmišljaju o tome da snime svoj film.

Ostaje nada da će biti dovoljno hrabri i uspjeti živjeti svoj američki san u Irskoj, kao što reditelji i glumci žele da ostave nadu i ohrabrenje prvenstveno svojoj generaciji da probaju zamisliti i živjeti idealan život ovdje gdje, također, dolaze svijetske zvijezde da pronađu inspiraciju u zemlji bogatoj prirodnim resursima i talentovanim ljudima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: