Prati trendove
289

Kraljica Elizabeta zapošljava Instagram menadžera, plata 27 hiljada funti godišnje

N. C.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Kraljica Elizabeta II je u potrazi za Instagram menadžerom koji će voditi profile Buckinghamske palate. Oglas je objavljen na službenoj stranici The Royal Household, a otvoren je do 7. februara ove godine.

Oglas za posao voditelja Instagram profila dolazi nakon što se posljednjih dana govorilo o uvjetima rada na kraljevskom dvoru.

Nove zaposlenike ranije su tražili i Kate i princ William. Naime, oni su tražili radnike za održavanje doma u palati Kensington. Postoji određeni kodeks ponašanja kojeg se svi prijavljeni za ovaj posao moraju pridržavati dok rade za vojvodu i vojvotkinju. Bitno je da pokažu spremnost za putovanje, jer par često provodi vrijeme u svojoj rezidenciji u Norfolku, s njihovo troje djece.

Oglas za posao u Buckinghamskoj palati službeno se naziva "Asistent za komunikaciju sa starijim zaposlenicima", ali Instagram će biti veliki dio posla.

Prema oglasu koji je objavila kraljevska porodica traži se pomoćnik za komunikaciju, a bit će zadužen za web i društvene mreže. Za ovu poziciju kraljevska porodica nudi 27.000 funti godišnje.