NBA prvaci se dobro zabavljaju
68

VIDEO / Košarkaši Miami Heata u svlačionici izveli svoj Harlem Shake

Totalsport
Nakon "virusa" Gangam Style od korejskog izvođača PSY-ja, koji je poharao između ostalog i sportske terene, stigao je novi - Harlem Shake.

"Baza" je napraviti najluđi video na otprilike 45 sekundi pjesme, a sve započinje laganim ritmom tokom kojeg, uglavnom, jedna osoba izvodi plesne pokrete, no nakon toga kreće "ludilo".

Koliko ludi i otkačeni mogu biti pokazali su košarkaši Miami Heata, aktuelni prvaci NBA lige, u svojoj svlačionici. Video-uradak započinje kruženjem krilnog-centra Chrisa Andersona po svlačionici, te dolaženjem u krupni kadar, gdje izvodi pokrete ptice, s obzirom da mu je nadimak "Birdman" (čovjek ptica).

To je bio spominjani uvodni ritam, a nakon njega u svlačionici je uslijedilo totalno ludilo. LeBron James bio je polugol s kraljevskom krunom na glavi (King James), Dwyane Wade imao je "masku" ogromnog mjedvjeda, dok je Mario Chalmers bio lik iz planetarno popularne video-igrice Super Mario.

Uistinu sjajan video-uradak očito složne Miamijeve svlačionice, koja i ove godine slovi za najvećeg favorita za osvajanje naslova NBA prvaka.