Koautor Simpsonovih umire od raka, bogatstvo ostavlja gladnim ljudima i psima

Klix.ba
27.7.2013. u 11:41
321
49
Koautor Simpsonovih umire od raka, bogatstvo ostavlja gladnim ljudima i psima
321
Koautor Simpsonovih umire od raka, bogatstvo ostavlja gladnim ljudima i psima Sam Simon (Foto: AFP)
Sam Simon, koautor jedne od najpopularnijih animiranih serija - The Simpsons, boluje od raka. Svjestan da mu je ostalo svega nekoliko mjeseci života, odlučio je svoje bogatstvo pokloniti siromašnim ljudima i psima.
Sam Simon, devetostruki dobitnik nagrade Emmy, je u Hollywoodu veoma poznat po svojoj humanosti. Nerijetko je velike sume novca izdvjao za udruženja za zaštitu životinja, PETA-i, zatim Save the Childrenu i brojnim organizacijama koje pomažu siromašnim i gladnim.

Prije pet mjeseci njemu je dijagnosticiran rak debelog crijeva u posljednjoj fazi i prema prognozama ljekara ostalo mu je svega nekoliko mjeseci života.

Saznavši za bolest, Simon, koji i danas zarađuje više desetina miliona godišnje zahvaljujući serji Simpsonovi, je odlučio svoje bogatstvo ostaviti onima kojima je zaista potrebno - gladnim ljudima i nezbrinutim psima.

S obzirom da nema porodicu, Simon smatra da je njegova odluka ispravna.

"To me čini sretnim. Volim to i uopće ne shvatam poklanjanje novca kao obavezu", kazao je poznati filantrop, dodavši da mu je jedino žao što neće doživjeti da oslobodi životinje koje se pate u zoološkim vrtovima i cirkusima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (49)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: