magazin
71

Kids Kinđurijada: Sprema se najšarenija zabava za malu raju

Klix.ba
Četvrta Kids Kinđurijada bit će održana 25. februara u Domu mladih, a ovogodišnje druženje počinje u 12 sati. Male kinđure sve do 16 sati očekuje super zabava uz muziku, ples i zanimljive radionice koje su pažljivo osmišljene, atraktivne i raznolike.

Nove plesne korake učimo od Vedrana Marčete na plesnoj radionici "Aster". Na "UHU eko radionici" kroz pravljenje sopstvenih kinđura imat će priliku da osjete ponos kada nešto sami naprave, da surađuju, razmišljaju i uče kroz igru te da recikliraju.

"Čunga-lunga radionica slikanja" bit će mjesto stvaranja malih umjetničkih djela uz voditeljicu Natašu Erić.

Od takta, preko zvuka do melodije, na muzičkoj radionici djeca će imati priliku upoznati se i zasvirati na muzičkim instrumentima uz voditelja Nedima Sofića muzička radionica "Note".

Ovogodišnja Kids Kinđurijada bit će bogatija za Lego korner koji će upotpunti kreativnu zabavu.

Veseloj zabavi ove godine pridružit će se i "TAKO - studio keramike i grnčarstva". Na radionici grnčarstva kroz izradu keramičkih predmeta, djeca će imati priliku slobodno istraživati, eksperimentisati i igrati se.

Uz pomoć prijatelja Kids kinđurijade besplatno je obezbijeđena Argeta užina, Sola sokovi, Jana voda, Podravka grickalice kao i Vispak i Chunga Lunga slatkiši.

Ulaz je besplatan.