Na intenzivnoj njezi
26

Kićo Slabinac priključen na respirator, upala pluća pogoršala zdravstveno stanje

E. Sk.
Foto: Milan Šabić/PIXSELL
Foto: Milan Šabić/PIXSELL
Zdravstveno stanje hrvatskog pjevača Krunoslava Kiće Slabinca koji od kraja jula leži u Kliničkom bolničkom centru Rebro u Zagrebu, pogoršalo se.

Nakon što su mu ugrađene tri premosnice, njegovo stanje sada se pogoršalo zbog upale pluća i infekcije te je neizvjesno kako će se situacija dalje razvijati.

Kićo je sve vrijeme na intenzivnoj, priključen na respirator, piše 24 sata. Srčane premosnice ugrađene su mu zbog teške koronarne bolesti koja mu je zahvatila sve krvne žile. Operacija je dobro prošla i Kićo bi se možda već odavno oporavio, ali je stanje dodatno zakomplicirala njegova prekomjerna težina, zbog koje prsna kost nakon operacije nije zarastala kako treba.

Zbog toga je pjevač stavljen na respirator da se odmori i da njegova prsna kost zacijeli.

Prije tri sedmice ljekari su započeli s postupnim odvajanjem Kiće Slabinca od respiratora, što je proces koji se odvija duže i postepeno.

Nažalost, zbog novonastale upale pluća i infekcije koju je Kićo dobio taj je postupak prije nekoliko dana prekinut. Ljekari poručuju kažu u ovom trenutku nije moguće prognozirati kakav će biti ishod liječenja poznatog slavonskog pjevača.