magazin
23

Katy Perry oduševila spektakularnim nastupom na Super Bowlu

Piše: M. N.
(Foto: AFP)
Super Bowl je, pored Dana nezavisnosti, najvažniji dan u godini za sve Amerikance. Na dan okršaja najbolja dva tima američkog nogometa prikazuju se reklame koje se mjesecima pripremaju, prodaje se samo najbolja hrana, pjevaju najbolji pjevači koji mjesecima pripremaju specijalne nastupe i možemo slobodno reći da je ovaj dan u SAD-u poput druge nove godine.

Na poluvremenu nastupila je Katy Perry koja je oduševila sve prisutne inovativnošću, scenskim nastupom, izgledom i pjevanjem. Perry je promijenila nekoliko komada odjeće tokom svog nastupa, a na sceni joj se pridružila i Miss Eliot. Cjelokupni performans je upotpunjen spektakularnim nastupom. Podršku joj je pružio njen bivši muž Russelll Brand koji joj je na Twitteru poželio sreću.

Super Bowl je otvorio John Legend koji je otpjevao i odsvirao "America the Beautiful".

Ono što oduševljava sve posjetioce jeste izbor reklama koje se prikazuju tokom Super Bowla. Svake godine izaberu se najbolje. Ovaj put, najviše glasova osvojila je reklama "Lost Dog" koja je raznježila i rasplakala sve prisutne. Riječ je o reklami Budweisera koja govori o neobičnom prijateljstvu slatkog psića i konja Clydesdalesa.

Pobjednici sinoćnje utakmice su New England Patriotsi koji su prvaci profesionalne lige američkog nogometa (NFL). Do ove titule su došli savladavši Seattle Seahawakse.