Nakon toliko godina
14

Kate Middleton otkrila šta joj se desilo kada je rodila princa Georgea

DP
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Da smo svi samo obična ljudska bića, ma kakvu titulu imali ispred imena, pokazuje i nezgoda koja se desila vojvotkinji od Cambridgea Kate Middleton.

Vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea su, u okviru svojih kraljevskih dužnosti, posjetili Bradford u Yorkshireu, prenosi Hello. Oni su tamo upoznali porodicu iz projekta Stariji i mudriji koji podržava bake i djedove koji se brinu o unucima.

Kate je također upoznala i gospođe koje heklaju, koje su joj pokazale srca i dekice napravljene za prinčeve Georgea i Louisa te za princezu Charlotte. U razgovoru s njima, vojvotkinja je otkrila svoja iskustva s pletenjem i priznala da je imala malu nezgodu neposredno nakon što se princ George rodio.

"Pokušala sam plesti kada se George rodio. Htjela sam mu isplesti poseban džemper, ali na pola puta sam pogriješila i sve je propalo. To je, zaista, nevjerovatna vještina", rekla je Kate.

Za vrijeme njihovog boravka u ovom centru, kraljevskom je paru pokazana i golema torta na kojoj je, kroz jestive slike, prikazana priča o njihovim životima.

William im je rekao da bi čak i nekadašnja popularna britanska kuharica, Mary Berry, bila impresionirana, dok ni Kate nije štedjela riječi hvale za ovo djelo.

Kao i uvijek, William i Kate bili su podjednako posvećeni druženju s djecom, kao i razgovorima s odraslima. Oni su se uključili u sjednicu održanu u povodu ovog projekta i tu su svi zajedno pjevali. Kate je tada uzela osamnaestomjesečnu djevojčicu i plesala s njom, a potom su se igrale raznih igara.

Ovo je bilo vrlo naporno vrijeme za vojvodu i vojvotkinju, nakon božićne pauze. Njihov angažman uslijedio je samo dva dana nakon sastanka prinčeva Williama, Harryja i Charlesa s kraljicom Elizabetom II. Tom su prilikom razgovarali o svim mogućim posljedicama odluke da se vojvoda i vojvotkinja od Sussexa povuku s kraljevskih položaja.

Dok je William boravio u Anmer Hallu kako bi bio blizu Sandringhama u kojem je sastanak i održan, Kate je ostala u njihovom stanu u Kensington palači kako bi bila s djecom.

Kraljevski par se u London vratio prošle sedmice, nakon boravka u Norfolku tokom blagdana. Porodica je proslavila i rođendan vojvotkinje od Cambridgea u svojoj seoskoj kući, a proslavi su prisustvovali prijatelji i Kateini roditelji Carole i Michael Middleton. Tom prilikom, Kate je bila preplavljena čestitkama kraljevske porodice, a među njima bile su čestitke Harryja i Meghan, princa Charlesa i vojvotkinje od Cornwalla, kao i čestitka kraljice Elizabete II.