Šareno i veselo
104

Karnevalska povorka u gradu na Neretvi: Maškare oduševile Mostarce

Piše: R. D.
Ova subota u Mostaru bila je rezevisana za karnevalsku povorku, stotine mališana u kreativnim maskama i ponosnih roditelja. Sve je kao i obično krenulo od Mostarskih mažoretkinja koje su predvodile kolonu sa Šetališta ulicama Mostara koja je završila na Rondou.

Anja Puhalo, voditeljica Mostarskih mažoretkinja, kaže kako one već dugi niz godina organiziraju Mostarski karneval, da tradicija seže od 1998. godine.

Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba

"Barem na jedan dan pretvorimo Mostar u karnevalski grad i drago nam je da se svake godine pojavljuje sve više zainteresiranih mladih da se pridruže našoj povorci. Naravno mažoretkinje kao nositeljice cijelog ovog projekta svake godine su namaskirane u jednu tematsku masku. Ove godine riječ je o Harry Potteru, tako da je svaka od grupa maskirana u jednog od likova iz poznate knjige", kazala je Anja.

Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba

Uz mažoretkinje su defilirali i mališani iz mostarskih škola i vrtića, kao što su vrtići Radobolja, Kuća od kamena, Mrvica, Dječju vrtić Sveti Josip, a tu su i učenici Osnovne škole Ilići koji se tradicionalne svake godine pridruže povorci.

Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba

"Uvijek je karakteristično da se našoj povorci pridruže građani Mostara, također dođu namaskirani i pridruže nam se", kazala je Puhalo.

Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba

Šarena kolona krenula je od Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače, prema zgradi Spajalica, te ulicom Kralja Tomislava (Avenija) do zgrade Mostarka, potom Splitskom ulicom prema Hirurgiji te ponovo na Rondo.