{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Karate reprezentativac Sanin Kanlić osvojio dvije zlatne medalje na turniru u Čačku

21.4.2015. u 09:07
23
2
Karate reprezentativac Sanin Kanlić osvojio dvije zlatne medalje na turniru u Čačku
23
Karate reprezentativac Sanin Kanlić osvojio dvije zlatne medalje na turniru u Čačku
BH reprezentativac i najpoznatiji goraždanski karatista član KK Holidey Sanin Kanlić osvojio je dvije zlatne medalje na prestižnom međunarodnom karate turniru u Čačku. Takmičenje je okupilo više od 2000 takmičara iz 80 klubova i 16 država.
"Zerina Rišljanin i ja smo nastupili za reprezentaciju BiH. Nastupao sam i za svoj matični klub 'Holidey' u kategoriji U-21 +84 kg, i tu sam 'pomeo' konkurenciju, bio sam prvi. Imao sam četiri borbe, s tim da sam finalnu borbu riješio rezultatom 8:0“, izjavio je Sanin Kanlić za Klix.ba

Sanin Kanlić je već sakupio pravu kolekciju medalja pa će zlato iz Čačka biti 80. po redu medalja koju je dobio u brojnim borbama, takmičenjima i turnirima širom zemlje, ali i na prestižnim međunarodnim takmičenjima uključujući i svjetsko prvenstvo u Španiji.

"Prezadovoljan sam jer ovo je najjači turnir na Balkanu, a posebno mi je drago da se nakon teške povrede ligamenata ponovo vraćam u staru formu“, dodaje Sanin.

Njemu je ovo treće takmičenje nakon povrede. Na Balkanskom prvenstvu je osvojio bronzanu medalju, a novo takmičenje mu je donijelo čak dvije zlatne medalje.

Osim Sanina Kanlića i Zerine Rišljanin koji su na 44. međunarodnom karate turniru "Zlatni pojas“ nastupali za seniorsku reprezentaciju BiH, na turniru je učestvovalo i 11 sportista KK Holiday, koji su ostvarili odličan rezultat osvojivši jednu zlatnu, jednu srebrenu i dvije bronzane medalje.

Zlatnu medalju i za klub je osvojio Sanin Kanlić, srebrenu Kemal Šahović, a bronzane Zerina Rišljanin i Ajla Prolaz.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: