Plesačka čarolija
5

Kako izgleda kad vrhunske breakdancerice plešu u kući iluzija

Klix.ba
Tri elitne svjetske breakdancerice su u kući iluzija Tricklandia u Slovačkoj snimile video u kojem su kombinovale svoju plesačku čaroliju sa vizuelnim trikovima.

Kuća iluzija Tricklandia jedna je od turističkih atrakcija u Visokim Tatrama u Slovačkoj. Posjetioci moraju napregnuti sva svoja čula kako bi raspoznali stvarnost od vizuelnih iluzija, jer ništa nije onako kako se na prvi pogled čini.

Angyil, Dassy i Kyoka, vrhunske svjetske breakdancerice, posjetile su Tricklandiu i njene prostorije prepune optičkih varki, u kojima su snimile atraktivan video sa solo tačkama, stilskim kombinacijama i praktičnim vizuelnim efektima.

Angyil, Dassy i Kyoka spadaju u svjetsku breakdance elitu. Odnosile su pobjede na međunarodnim plesnim takmičenjima širom planete, zahvaljujući jedinstvenoj mješavini hip hop i 'popping' stilova.

Angyil se sa 16 godina iz Missourija preselila u New York kako bi gradila plesačku karijeru, a na

World of Dance svjetskom prvenstvu 2016 je osvojila nagradu Boogaloo Sam.

Inyoung 'Dassy' Lee je rođena i odrasla u Seulu (Južna Koreja), da bi u 21. godini života doselila u SAD, gdje je pobijedila na Ladies of Hiphop 1 on 1 takmičenju u New Yorku.

Kyoka je iz Osake (Japan), i 2004. godine je osnovala plesni tim Rushball crew sa svojom plesnom partnericom Maikom, s kojom je pobijedila u hip hop kategoriji na prestižnom takmičenju Juste Debout 2016.