Kontroverzne smrti slavnih
0

Kako i zašto su umrli Elvis, Michael i Lennon?

Sarajevo-x.com
Nakon što su u medijima iznesene mnoge sumnje povodom iznenadne smrti Michaela Jacksona, Telegraph je 'iskopao' listu još devet slavnih osoba koje su svijet napustile u nerazjašnjenim okolnostima, te i danas postoje mnoge kontroverze oko njihove smrti.

1. Elvis Presley, 'kralj rocka' i jedan od najvećih muzičkih idola na svijetu umro je 16. avgusta 1977. godine u svojoj kući u Memphisu. Iako je autopsija pokazala da je Elvis umro od srčanog udara, glasine o pravom uzroku njegove smrti postoje i danas. 'Kralj' je navodno uživao u drogama i piću te je najvjerovatnije umro predoziravši se koktelom opijata. Najraširenija kontroverza oko Elvisove smrti je ona da je pjevač odglumio vlastitu smrt da bi se izvukao iz dugova.

2. Michael Jackson je umro 25.06.2009 godine, također od posljedica srčanog udara, a špekulacije o njegovoj smrti su počele samo par sati nakon što je vijest obišla svijet da je Michael umro. 'Kralj popa' umro je pred veliku povratničku turneju kojom je trebao vratiti milionske dugove, te se smatra da je i on možda iscenirao smrt zbog dugova.

3. Marilyn Monroe, iako je navodno umrla od prevelike doze barbiturata, smrt glumice i seks simbola se povezivala sa CIA-om i mafijom. Naime, glumica je bila u ljubavnim vezama sa predsjednikom John F. Kennedyjem i njegovim bratom Robertom, te je navodno ubijena jer je 'znala previše'. Marilyn Monroe je umrla 5. avgusta 1962.

  1. Anna Nicole Smith, model i glumica umrla je 8. februara 2007. u jednom hotelu na Floridi, od velike doze tableta za spavanje, no postoje špekulacije po kojima je starletu ubio neko od članova porodice zbog velikog bogatstva koje joj je ostavio pokojni muž.

5. James Dean, legendarni glumac poginuo je u saobraćajnoj nesreći, 30. septembra 1955. godine. Rekonstrukcijom nesreće, mnogi su teoretičari utvrdili da je nemoguće da je glumac umro budući da je auto bilo minimalno oštećeno. Smatra se da je James Dean ili ubijen ili je do savršenstva iscenirao bijeg od javnosti.

  1. River Phoenix, mladi glumac je 31. oktobra 1993. pronađen mrtav ispred noćnog kluba Johnnyja Deepa u Hollywoodu. Kasnije je objavljeno da je glumac umro od 'smrtonosne kombinacije heroina i kokaina', no mnogi poznanici i prijatelji preminulog glumca su tvrdili da mora postojati neka druga priča iza njegove smrti.

7. Kurt Cobain, pjevač legendarne Nirvane umro je u 28. godini života. Sucidalni Cobain, otprije poznat po zloupotrebi droga, pronađen je mrtav s ranom od metka u glavi, a u njegovoj krvi je pronađena ogromna količina heroina. No, privatni detektiv Tom Grant tvrdi da pjevač u momentu smrti nije bio u stanju da povuče obarač i da ga je neko najvjerovatnije ubio.

  1. Natalie Wood, umrla je 29. novembra 1981. godine u Californiji. Glumica je navodno pala s jahte u pijanom stanju, te se ugušila. S njom su te večeri na brodu bili muž Robert Wagner i glumac Christopher Walken. Njena smrt je proglašena nesretnom posljedicom 'pokušaja plivanja u pijanom stanju'.

  2. John Lennon, slavni član Beatlesa ubijen je 8. decembra 1980. u New Yorku. Pjevača je ubio Mark David Chapman koji se i danas nalazi u zatvoru, no postojale su teorije da je Chapmana poslala američka vlada jer je Lennon bio protiv novoizabranog predsjednika Ronalda Reagana.

  3. David Carradine, karizmatični glumac umro je 4. juna 2009. godine u hotelskoj sobi u Bangkoku. Glumac je pronađen obješen u ormaru, a smatra se da je umro prilikom neke uvrnute seksualne igre, a uzrok smrti, kako je naveo mrtvozornik, bilo je 'autoerotično gušenje'. Međutim, postoje sumnje da je glumca neko ubio budući da Carradine nije bio nimalo suicidalan.