{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Juli '95": Mladi sarajevski kantautor Edin Talović posvetio pjesmu Srebrenici

9.7.2015. u 20:54
576
"Juli '95": Mladi sarajevski kantautor Edin Talović posvetio pjesmu Srebrenici
576
 
Edin Talović za sebe kaže kako je najmlađi kantautor u našoj zemlji i regiji, a njegova najnovija kompozicija nosi naziv "Juli '95" i posvećena je žrtvama genocida u Srebrenici. Kompoziciju je izveo 7. jula 2015. u Nezuku na maršu mira koji je krenuo za Potočare.
Edin Talović je rođen 1996. godine u Sarajevu, gdje je završio nižu muzičku i baletsku školu Novo Sarajevo, kao i Tursko-bosanski koledž. Od 2015. godine, Talović je stipendista International BURCH University Sarajevo, a u slobodno vrijeme voli da se bavi sportom.

Pjesme i muziku je počeo pisati sa svega devet godina, a imao je priliku sudjelovati na brojnim takmičenjima u pjevanju i sviranju širom zemlje i svijeta gdje je osvajao brojne nagrade, kao i mnogim humanitarnim koncertima širom BiH. Piše na bosanskom, engleskom i turskom jeziku, a svira gitaru, bubnjeve i klavir.

Edin Talović je dobitnik nagrade "Sarajevska pahuljica" 2014. godine, priznanja koje se dodjeljuje mladim i talentovanim ljudima koji na najbolji način promovišu svoj grad i zemlju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: