Zabava za sve uzraste
598

Još jedan kutak Sarajeva dobio prazničnu priču, svečano otvorena "Zima na Vilsu"

I. B.
Zima na Vilsu (Foto: I. Š./Klix.ba)
Zima na Vilsu (Foto: I. Š./Klix.ba)
Večeras je u Sarajevu svečano otvorena "Zima na Vilsu", manifestacija kojom je zaživio još jedan kutak grada.
Smještena na Vilsonovom šetalištu, od hotela Bristol pa sve do Elektroprivrede BiH, "Zima na Vilsu" svojevrsna je zamjena za Holiday market, koji se zbog pandemije neće otvoriti ni ove godine.

"Jubilarno 10. izdanje Coca-Cola Holiday Marketa sačekat će neka bolja vremena. Bili smo u dilemi da li da išta radimo ili da čekamo bolje vrijeme, ali zahvaljujući podršci Općine Novo Sarajevo, uz pomoć koje smo organizovali Ljeto na Vilsu, odlučili smo ovdje i prezimiti", rekli su organizatori događaja.

"Ovo je manje od onog na šta su građani navikli za vrijeme Holiday Marketa, ali odlučili smo im ponuditi bar djelić čarolije u kojoj su godinama uživali."

Organizatori su istakli kako su dali svoj maksimum kako bi ovu lokaciju učinili što atraktivnijom.

"Pozivam sve da se družimo narednih mjesec dana, a naše klizalište će trajati sve do kraja školskog raspusta", zaključili su.

Zima na Vilsu (Foto: I. Š./Klix.ba)
Zima na Vilsu (Foto: I. Š./Klix.ba)

Posebno su se zahvalili načelniku Općine Novo Sarajevo, Hasanu Tanoviću, ali i cijeloj administraciji.

"Nastavljamo jednu lijepu tradiciju. Započeli smo je ljetos, a sada je nastavljamo s ciljem da obogatimo i upotpunimo sadržaje Općine Novo Sarajevo", rekao je Tanović.

"Ovo nije ono što su mnogi mislili i željeli - velika spavaona, nego mjesto za okupljanje, zabavu i druženje", istakao je.

Načelnik je spomenuo kako tu može naći dosta sadržaja za sve uzraste.

"Želimo da ovo postane ne samo geografski centar Sarajeva, nego pravi centar našeg grada."

Zima na Vilsu (Foto: I. Š./Klix.ba)
Zima na Vilsu (Foto: I. Š./Klix.ba)

Umjesto gradonačelnice Benjamine Karić, koja nije mogla prisustvovati otvorenju, dogradonačelnica Anja Margetić zahvalila se organizatorima koji, kako kaže, već desetak godina uljepšavaju naša ljeta i zime.

"Hvala Nataši i Nedimu koji već desetak godina prave zabavne sadržaje za sve naše građane. Najviše se tome raduju najmlađi u vrijeme praznika. Nadam se da ćemo ubuduće imati ovakvo nešto u više dijelova grada", zaključila je Anja i poželjela svima dobru zabavu.

Nakon paljenja prazničnih lampica u "Carlsberg Beer Gardenu" je od 21:00 predviđen nastup Alena Lemeševića i njegovog benda "Music Theatre".

Podsjećamo, prošlogodišnje 10. izdanje Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa otkazano zbog pandemije koronavirusa.

U sarajevskom parku Hastahana prethodnih godina Holiday Market je okupljao veliki broj građana i turista koji su uživali u gastronomskoj ponudi, brojnim muzičkim koncertima i programima za djecu.