Jeste li znali ove činjenice o popularnom filmu Frozen?

Jeste li znali ove činjenice o popularnom filmu Frozen?
0
Klix.ba
21.9.2016. u 15:11
15
komentara
0

dijeljenja
Jeste li znali ove činjenice o popularnom filmu Frozen?
Probajte brzo izgovoriti imena glavnih likova Hans, Kristoff, Anna i Sven. Zvuči potpuno isto kao Hans Christian Andersen.
Bajkovita animirana komedija Frozen , poznata u našim krajevima kao "Snježno kraljevstvo" postao je najutjecajniji animirani film svih vremena, a lutke Anne i Else uspjele su skinuti sa trona i nedodirljivu Barbie. Da je svijet poludio za ovim filmom govori i podatak da je ograničeno izdanje Elsinih i Anninih lutki prodavalo se po 10.000 dolara putem eBayja.

Predivna priča o sestrinskoj ljubavi dobila je i dva Oscara, za najbolji animirani film i najbolju pjesmu, Golden Globe i British Academy Award, a film je od prvog dana prikazivanja zaradio vrtoglave cifre. Redateljka Jennifer Lee bila je prva žena koja je režirala Disneyev animirani film.

Još jedna zanimljivost veže se za imena glavnih likova ledene čarolije. Da li ste se ikada zapitali kako su nastala imena glavnih likova. Hans, Kristoff, Anna i Sven? Probajte ih brzo izgovoriti. Zvuči potpuno isto kao Hans Christian Andersen. Uostalom, Frozen se temelji na priči "Ledena kraljica" ovog autora.

Omiljena plavooka princeza Elsa prvobitno je bila zamišljena kao zloća, baš kako je predstavljena u izvornoj bajci Hansa Christiana Andersena. Međutim, kako dobro uvijek pobjeđuje, tako su tvorci ovog filma princezu Elsu odlučili pretvoriti u pravu dobricu. Elsa ima sposobnost da stvori led i snijeg ni iz čega, što posebno zabavlja njenu mlađu sestru Annu.

Elsa je najstarija Disneyeva princeza. Od njih 11 koje je stvorio Disney, Elsa je s 21 godinom najstarija u društvu gdje su sve princeze tinejdžerke.

"Snježno kraljevstvo" radilo je 600 ljudi tokom 2,5 godine, odnosno trebalo je tri miliona radnih sati da se stvori ovaj magičan film. Arhitektura, fjordovi, tradicionalna, visoke planine, sve je rađeno prema motivima ove bogate i hlade zemlje s evropskog sjevera.

Tokom produkcije filma, Disneyevi umjetnici su nekoliko puta posjetili Norvešku, odsjedali u hotelu napravljenom od leda i pohađali kurseve meteorologije kako bi vjerodostojno na film prenijeli njene prirodne ljepote i dočarali snježno kraljevstvo Arendel. Uradili su fantastičan posao, jer upravo magična zima prikazana kroz zaleđeno kraljevstvo učinila je da se turizam u Norveškoj drastično povećao, čemu najbolje svjedoči činjenica da je broj letova za tu zemlju porastao 153 posto.

Vole li i vaša djeca Frozen, uključite ih u bajkovit svijet kroz Konzumov loyalty program. U svakom Disney Frozen paketiću nalazi se zabavni zvrk za slaganje i 2 žiga. Žig sa slikom Else i Anne vodi te do popusta -50% na Disney Frozen porculanski set, a drugi žig sa slikom Olafa do besplatnog Rollinza. Kupnjom prikupljate zvrkove i žigove s kojima ćete se s djecom i vi moći zaigrati u avanturi snježnog kraljevstva.
Prijavi grešku


Komentari (15)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...