Na Dan zaljubljenih
332

Jelena i Alen Delić nakon 22 godine braka ne mogu jedno bez drugog, zajedno prodaju cvijeće na ulici

G. Š.
Jelena i Alen Delić (Foto: G. Š./Klix.ba)
Jelena i Alen Delić nakon 22 godine braka ne mogu jedno bez drugog, pa su tako i Valentinovo proveli skupa na mostarskoj Aveniji, gdje su uličnom prodajom cvijeća i nakita koji sami prave uveselili prolaznike.

Oni su jedan od parova za koje je svaki dan Valentinovo, ali smatraju da taj dan treba posebno obilježiti, pa su tako jedno drugo darivali na samom uranku, a onda se posvetili uličnoj prodaji kojom se bave godinama, jer kako nam kažu, čitav brak žive kao podstanari i svaka marka im je dobro došla.

Ljubav snaga najjača

"Mi smo se prvi put vidjeli u crkvi i odmah smo se nekako povezali, a nakon tri godine zabavljanja se vjenčali i krenuli u zajednički život kao podstanari", priča nam Jelena neke od detalja sa početak bračnog života iz ljubavi koja se rodila pri prvom susretu.

Napominje da je tada Alen bio poput manekena te naglašava da ljepota koju je u njemu vidjela prvog dana nije izblijedila nikada, jer je, kako kaže, to ljepota ljubavi, koja za razliku od fizičkog izgleda s godinama sve više blista.

"Prošli smo kroz sve i svašta od egzistencijalnih do zdravstvenih teškoća, gubitaka trudnoće, ali smo uvijek bili jedno uz drugo i sigurna sam da će tako biti do kraja naših života", kazala je Jelena za Klix.ba, te nam otkrila da su i njeni roditelji prije nekoliko odana proslavili zlatni pir.

Istog je stava i Alen koji je poručio svim parovima da je ljubav snaga najveća, ali je napomenuo i to da ljubav podrazumijeva i povjerenje, iskrenost, priznavanje ali i praštanje grešaka koje se dogode u životu, kao i podrška partnera kad je to potrebno.

"Sa svim teškoćama s kojima smo se susreli, zajedno smo se nosili od prvog dana, jer je naša ljubav, snaga najjača. Jeste da smo i nakon 22 godine braka podstanari i da nemamo djece, ali sam siguran da smo sretniji nego mnogi koji uživaju u luksuzu, a nemaju ono što mi imamo", zaključio je Alen.

Kaže kako svaki dan žive tako da im bude poseban, a zbog toga ih je uveselio i današnji dan na ulici Mostara, gdje su imali priliku izmamiti osmijeh na lice brojnim prolaznicima, koji su svratili da kupe ružu ili nakit nekome do koga im je stalo, ali su na taj način ostvarili i financijsku korist.

Posebna atmosfera u Mostaru

Inače u Mostaru, na Valentinovo, koje se obilježava 14. februara vlada posebna atmosfera, jer trgovine, ugostiteljski objekti i turistike agencije pripremaju posebne romantične programe.

Sa druge strane za one koji nisu zaljubljeni ili su dovoljni sami sebi, noćni klubovi pripremaju specijalne antivalentinovske programe i lude zabave koje okupljaju mlade iz čitavog grada i okolnih mjesta.