Brak potrajao 6 godina
298

Jedan od najmoćnijih medijskih tajkuna razvodi se od supruge u 91. godini života

I. B.
Murdoch I Hall vjenčali su se 2016. godine nakon petomjesečne veze (Foto: EPA-EFE)
Murdoch I Hall vjenčali su se 2016. godine nakon petomjesečne veze (Foto: EPA-EFE)
Medijski tajkun i milijarder Rupert Murdoch razvodi se od svoje supruge Jerry Hall nakon šest godina braka, prenosi New York Times.

Ovo je ujedno najkraći brak i četvrti razvod 91-godišnjeg Australijanca čije se bogatstvo procjenjuje na 17,7 milijardi dolara, što nije slučaj sa glumicom i modelom kojoj je ovo bio prvi put da zvanično stupi u bračnu zajednicu.

Iako detalji razvoda još uvijek nisu poznati, New York Times izvjestio je kako su ga potvrdile čak dvije osobe bliske paru.

Murdoch i Hall su se nakon petomjesečne veze vjenčali u martu 2016. a prigodu su obilježili na skroman način ceremonijom u Spencer Houseu u Londonu.

Jedan od najmoćnijih imena iz svijeta medija tada nije skrivao sreću zbog svoje veze, a publici je saopštio i kako će se na neko vrijeme udaljiti sa društvenih mreža kako bi uživao "u novopečenom životu".

Murdoch ima ukupno šestero djece, kćerku Prudence MacLeod s prvom suprugom Patricijom Booker, kćerku Elisabeth i sinove Lachlana i Jamesa s drugom suprugom Annom Mann, te kćerke Chloe i Grace koje dijeli s trećom suprugom Wendi Deng.

Prije nekoliko godina zapamćen je i po svojoj krajnje nekorektnoj objavi na Twitteru, a u vezi s terorističkim napadom u Parizu u kojem je ubijeno 17 osoba, gdje je naveo kako su zapravo "svi muslimani odgovorni za terorizam".

Tada je dobio oštre kritike javnosti.

S druge strane, Hall je bila u dugogodišnjoj vezi s Mickom Jaggerom, legendarnim rockerom Rolling Stonesa, s kojim dijeli i četvero djece. Za 22 godine veze imali su nezvaničnu ceremoniju vjenčanja na Baliju, međutim, visoki sud Ujedinjenog Kraljevstva to je smatrao nevažećim nakon njihovog razlaza.