{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Jasmin Imamović iz Zavidovića svoj talenat koristi za slikanje slika i portreta po narudžbi

15.9.2015. u 20:22
481
33
Jasmin Imamović iz Zavidovića svoj talenat koristi za slikanje slika i portreta po narudžbi
481
Jasmin Imamović, 24-godišnjak iz Zavidovića ima talent za crtanje i slikanje, kojeg je odlučio iskoristiti kao način za zaradu, pa tako radi slike i portrete svih dimenzija i tehnika po narudžbi.
Ozbiljnije radove je počeo crtati još u osnovnoj školi, kad je dobio nekoliko nagrada na takmičenjima. Nakon završene gimnazije je zbog nedostatka financijskih sredstava morao prekinuti školovanje, te je počeo raditi kao konobar, a ovim se poslom bavi i danas.

Međutim, svoje talenat koristi kako bi zaradio dodatni novac.

"Sve je počelo kada se renovirao objekat u kojem sam radio. Uzeo sam kist i počeo da crtam nešto iz glave jer sam znao da će se zidovi svakako krečiti. Kad su vidjeli moj rad, odmah su me motivisali da ga završim i uradim najbolje što znam s obećanjem da će ga ostaviti u lokalu. Tako je i bilo", priča Jasmin.

Danas najčešće crta portrete grafit tehnikom, ali i izrađuje sve motive po želji bilo kojom tehnikom i na bilo kojoj podlozi. Kaže kako su najtraženiji portreti, ukrašavanje enterijera ugostiteljskih objekata, te zidova u domovima mušterija.

Imamović je napravio i vlastitu Facebook stranicu na kojoj objavljuje svoje radove i prima narudžbe raznolikih motiva i tehnika.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: