Garden of dreams
172

Izraelski umjetnik Chaim u bašti Historijskog muzeja priredio party za pamćenje

Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: N. G./Klix.ba)
Veliki broj ljubitelja elektronske muzike od poslijepodnevnih sati u Sarajevu uživa u prelijepoj bašti Historijskog muzeja BiH gdje se održava party pod nazivom Garden of Dreams.

Chaim je izraelski umjetnik kojeg ne možemo vezati uz određeni žanr, a zahvaljujući svom naprednom shvatanju muzike oduševljava ljubitelje ne samo elektronske muzike širom planete.

Rođen u porodici tradicionalnih muzičara i sin oca koji se već 60-ih bavio DJ-ingom, Chaim je odrastao pod utjecajem različitih muzičkih pravaca. Već kao tinejdžer radio je kao lokalni DJ, a svoj specifičan zvuk je izgradio zahvaljujući kombinaciji Chichago housea, synth sekcijama inspirisanim zvukom 80-ih, teških bass dionica i hipnotizirajućim melodijama.

Iza sebe ima niz izdanja za neke od najvećih izdavačkih kuća u industriji kao sto su BPitch Control, Suplement Facts, Cocoon i MBF i mnogi drugi, a zahvaljujući trakama Blue Shadow i Love Rehab lansirao se u sami vrh elektronske muzičke scene. Iza sebe ima niz nastupa na festivalima širom planete, a našao se i iza DJ pulta svih kultnih klubova poput Fabric (London), Panorama Bar (Berlin), Output (NYC), Stereo (Montreal), The Block (Tel Aviv) i mnogih drugih.

Na drugom ljetnom izdanju Garden of Dreamsa, stotine ljubitelja elektronskog zvuka više od 10 sati neumorno se zabavljalo uz setove koje su puštali Life4Funk, Lawrence Klein, G. Edd, SMT#nG i After Affair, dok je euforiju prisutnih izazvao nastup zvijezde večeri - Chaima.

Naredno izdanje Garden of Dreams je 21. septembra u amfiteatru Doma mladih, kada dolazi Henry Saiz. Early Bird ulaznice po cijeni od 20 KM su dostupne u sistemu kupikartu.ba, kao i na svim njihovim prodajnim mjestima.