Mnoštvo sadržaja
52

Izložba savremene umjetnosti na Ledenoj čaroliji

Klix.ba
Na Ledenoj čaroliji Općine Novo Sarajevo u četvrtak, 17. januara sa početkom u 11 sati, bit će otvorena izložba savremene umjetnosti autorice Nisrin Panjeta.

Prodajna izložba pod nazivom "Oči – ogledalo duše“ zbirka je modernih portreta u kojima je Panjeta, tokom godina, oslikavala emocije ljudi koji su je okruživali, koji su se radovali, patili, ljubili, molili, žudili.

Dan poslije u igraonici Ledene čarolije Općine Novo Sarajevo bit će upriličena likovna radionica za najmlađe pod nazivom "Čarobno klizanje“.

Da je klizanje čarobno za djecu Sarajeva pokazuje i činjenica da dnevno na ledenoj plohi Općine Novo Sarajevo kliže oko 500 posjetilaca. Ova brojka vikendom je i veća, kada se održavaju edukativne, interaktivne i zabavne radionice.

Tako će se nakon likovne radionice mališani u subotu, 19. januara u 12 sati, imati priliku družiti sa pripadnicima Eko policije, te naučiti sve o njihovom pozivu, dok će od 13 do 15 sati razvijati maštu u igraonici uz udruženje Mozgaonica. U nedjelju, u istom terminu održat će se LEGO takmičenje, a druženje u igraonici se nastavlja uz njegovanje kulture čitanja.

Svi sadržaji na Ledenoj čaroliji Općine Novo Sarajevo su besplatni, pa tako i klizanje i oprema svakim danom u terminima od 10 do 15:30, te od 17 do 21 sat kada klizačku atmosferu upotpunjava DJ. Ledena ploha je nakon škole klizanja, od 17 do 19 sati, rezervisana za najmlađe klizače u pratnji roditelja.

U narednom periodu djeca će modi uživati i u Dogs Trust radionici, kao i razvijati humanost uz Crveni krst Općine Novo Sarajevo.

Osim navedenog, svake srijede na Ledenoj čaroliji se održava i kurs brzog klizanja, a do sada su mališani imali priliku da pohađaju i muzičku, plesnu, literarnu radionicu, kao i da nauče mnogo o sigurnosti na ledu i snijegu od pripadnika Gorske Službe Spašavanja – stanica Sarajevo.

Sve detaljne informacije o radionicama dostupne su na Facebook stranici Ledene čarolije. Općine Novo Sarajevo koja je otvorena do 27. januara 2019. godine svaki dan od 10 do 21 sat.