Grad ponovo vrvi
1.2k

Ispunjene bašte kafića u Sarajevu, građani uživaju u ugodnom aprilskom danu

N. C.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: D. S./Klix.ba)
Sarajlije su danas odlučile ugodan aprilski dan provesti u baštama kafića koje su od jutros ponovo otvorene nakon 23 dana.

Vlada Kantona Sarajevo donijela je nove mjere zbog poboljšanja epidemiološke situacije na području Kantona Sarajevo, prema kojima ugostiteljski objekti ponovo mogu primati goste, ali samo u baštama i na terasama.

Vremenske prilike danas idu u korist ugostiteljima, ali i građanima koji su lijepo vrijeme iskoristili za podnevnu kafu s društvom u baštama kafića, a centar Sarajeva ponovo je oživio.

Ugostitelji će se do daljnjeg morati pridržavati svih higijensko-epidemioloških mjera u vidu ograničenog broja posjetilaca, propisane socijalne distance, nošenja zaštitnih maski, kao i dezinfekcije prostora.

Vlada KS pratit će epidemiološku situaciju u narednih sedam dana te će daljnje mjere biti usklađene s porastom, odnosno opadanjem broja novozaraženih.

U posljednja 24 sata, prema podacima Zavoda za javno zdravstvo, u Kantonu Sarajevo je zabilježeno 99 novih slučajeva koronavirusa.