magazin
199

Isplati se ići za snovima: Turkinja sa sela režirala i glumila u reklami sa Ronaldom

Klix.ba
Ümmiye Kocak, Turkinja iz sela Arslanköy, pokazala je u najnovijoj reklami Turk Telekoma kako se isplati ići za svojim snovima.

Kocak, koja je proglašena za najbolju euroazijsku glumicu na njujorškom Euroazijskom filmskom festivalu 2014. godine, dobila je priliku režirati i glumiti u spotu sa Cristianom Ronaldom.

Zamjenik direktora marketinga Turk Telekoma Hakan Dursun je pojasnio da je turski telekom operater iz Ankare odabrao Kocak, osnivačicu Ženskog teatra u Arslanköyu, i Ronalda, četverostrukog najboljeg igrača svijeta, kao primjer da uspjeh može biti ostvaren bilo gdje i na bilo koji način.

"Naš cilj je inspirisati ljude pričama o uspjehu. Nastavit ćemo angažovati uspješne ljude iz 81 turske provincije", rekao je Dursun.

Kocak je rođena u Adani 1957. godine i ima desetoro braće i sestara, te nakon završetka osnovne nije upisala srednju školu. Ipak, nastavila je čitati knjige kako bi se dodatno obrazovala, a prvu knjigu koju je pročitala bila je "Majka" Maksima Gorkog.

Kada se udala Kocak se preselila u Arslanköy i 2001. godine je osnovala Ženski teatar kako bi skrenula pažnju na život žena na turskim selima. Napisala je i režirala predstavu "Vunena lutka", a čitav projekat je finansirala novcem kojeg je sama zaradila.